Αλ. Τσίπρας: Δε θα δεχθούμε εμπόριο πατριδοκαπηλίας και πατριωτισμού

Κατερίνα Κανάκη – Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «θεατρικά προσχεδιασμένη» την ομιλία του για την «προαποφασισμένη» πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, κατηγορώντας τον για θεσμικές ακροβασίες. «Δεν έχει το δικαίωμα να εμπλέκει τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας σε οριακές επιλογές», είπε χαρακτηριστικά. «Εμπόριο πατριδοκαπηλίας και πατριωτισμού δεν θα κάνετε εσείς στην παράταξη της Αριστεράς», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

14 Ιουνίου 2018 15:40:51

«Ως μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιος έδωσε τι και πότε», χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ. 

«Θα αναμετρηθούμε πράγματι και με την ιστορία και με τις ευθύνες μας, μόνο που εσείς αυτό το διήμερο θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή πολιτική σας ιστορία και κινδυνεύετε  να βρεθείτε εντυπωσιακή ελλιποβαρής» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι έχει μετατραπεί σε «θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ που είναι ο Αντώνης Σαμαράς».
 
Επιτιθέμενος στον πρώην πρωθυπουργό, επεσήμανε ότι έχτισε όλη την πολιτική του καριέρα πουλώντας «ψεύτικο υπερπατριωτισμό». «Είναι ο πρώτος που αποδέχθηκε να καταγραφεί η χώρα με τον όρο Δημοκρατία της Μακεδονίας και στη συνέχεια ο ίδιος άνθρωπος σήκωσε τη σημαία του υπερπατριωτισμού, ρίχνοντας τον Καραμανλή», είπε. 

Αναφορικά πάντως με την οικονομία, δήλωσε πεπεισμένος ότι στο Eurogroup στις 21 Ιουνίου θα βρεθεί μια λύση για την ελάφρυνση του χρέους που θα καθιστά τη δυνατότητα της Ελλάδας στις αγορές μετά τον Αύγουστο «σταθερή και διαρκή». «Ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος στήριξης της χώρας», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «ψηφίσαμε πολλές μεταρρυθμίσεις, κάποιες από αυτές εμπεριείχαν το σπέρμα της αδικίας, αλλά στο τέλος θα μας κρίνει ο λαός».