«Χρέος της Αριστεράς να συλλάβει τις νέες λαχτάρες, απαιτήσεις και ανάγκες της κοινωνίας»

Περνάμε σε μία νέα μεταπολίτευση και η Αριστερά και η μεγάλη δημοκρατική παράταξη πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν σθένος, βούληση και ανακλαστικά να συλλάβουν τις νέες λαχτάρες, απαιτήσεις και ανάγκες της κοινωνίας, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

06 Ιουλίου 2018 13:54:31

«Καθώς μπαίνουμε στην μεταμνημονιακή περίοδο, αυτό που μετράει είναι οι ιδέες, τα οράματα, οι προτάσεις, η διαχειριστική ικανότητα και η πολιτική βούληση για δίκαιη κοινωνία και δημοκρατικό κράτος στην υπηρεσία της κοινωνίας. Είναι ένα είδος ολοκλήρωσης των μεταπολιτευτικών σχεδίων, μετάβασης σε μία νέα μεταπολίτευση. Εδώ είναι το χρέος της Αριστεράς και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, να δείξει ότι έχει το σθένος, τη βούληση και τα αντανακλαστικά να συλλάβει τις νέες λαχτάρες, απαιτήσεις, ανάγκες της κοινωνίας», είπε ο κ. Ξυδάκης.
 
Όπως σημείωσε, «η κρίση μας μετασχημάτισε βαθιά και μας βρήκε σε έδαφος αμηχανίας. Τώρα, υπάρχει έδαφος αγωνίας. Πρέπει να δώσουμε στοιχεία αισιοδοξίας στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους, πνευματικής και εθνικής πειθαρχίας, όραμα στις νέες γενιές. Είναι μία νέα ιστορική περίοδος με πολύ υψηλές απαιτήσεις».
 
Στην Ελλάδα, όπως είπε νωρίτερα, «ο χρόνος δουλεύει υπέρ της νηφάλιας προσέγγισης εκτιμώ, κυλάει προς μία κατασίγαση του υπέρμετρου συναισθήματος και κυρίως προς εξουδετέρωση των κραυγών με πολιτικά επιχειρήματα και πραγματικά γεγονότα», ενώ έκανε λόγο για «ομηρεία της ΝΔ, που είχε χαρακτηριστικά και φιλελεύθερα και λαϊκής Δεξιάς, ακόμη και συνετής κεντροδεξιάς στα χρόνια του Κ. Καραμανλή. Μπαίνει σε μία ομηρία από τα ακροδεξιά λαϊκιστικά στοιχεία και τα εκδήλως φιλοχουντικά στοιχεία του ΛΑΟΣ, από ανθρώπους ρατσιστές, αντισημίτες, δομικά μεταφασίστες, που επιμολύνουν το σώμα της ΝΔ και της πολιτικής παράταξης εν γένει, όχι μόνο κομματικά».
 
«Σε μία μεγάλη συντηρητική παράταξη που είχε και σώφρονες φωνές και ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τον παλμό και τις ορίζουσες της ελληνικής κοινωνίας, τα βαθύτερα χαρακτηριστικά, δημοκρατικά, πατριωτικά, αντιφασιστικά, γίνεται μία μόχλευση με αφορμή και το Μακεδονικό και το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με μόνη κινητήριο δύναμη τη λύσσα για επιστροφή στην εξουσία», όπως είπε ο κ. Ξυδάκης.
 

Ακούστε: