Στο Γαλάτσι (Άλσος Βεΐκου) η παράσταση του 18 ΑΝΩ «Το Αγόρι με τη Βαλίτσα» στις 24/9

Η θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης «18 ΑΝΩ - ΨΝΑ» μας προσκαλεί στις 24 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι, όπου παρουσιάζει την παράσταση «Το Αγόρι με τη Βαλίτσα» του Mike Kenny, σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου. 

13 09 2018 12:56:23

Το έργο έχει ως θέμα την αναγκαστική και βίαιη μετανάστευση «ασυνόδευτων παιδιών» και πρωταγωνιστές του είναι δύο προσφυγόπουλα που συναντιόνται στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

«Ο μικρός Ναζ φυγαδεύεται από τους γονείς του με ένα λεωφορείο, μόνος, με μια βαλίτσα γεμάτη ιστορίες και αναμνήσεις. Εκεί συναντά την Κρίσια και το ταξίδι τους ξεκινά με τελικό προορισμό το Βερολίνο. Εφόδια τους στο ταξίδι αυτό οι ιστορίες του Ναζ, που τις ζωντανεύουν απέναντι σε διακινητές, λαθρέμπορους και εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου. Αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης είχαν τις αναμνήσεις τους για να ζεσταθούν στο χιόνι και στο κρύο. Μια ιστορία βίαιης ενηλικίωσης σε ένα συνεχόμενο αγώνα επιβίωσης, άραγε θα είναι το Βερολίνο η δικιά τους "Γη της Επαγγελίας";

Σε αυτό το ταξίδι στο πριν, στο μετά και στο τώρα συναντιόμαστε και εμείς σηκώνοντας ανάστημα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας, την δικιά μας, μα και την ευθύνη απέναντι στους άλλους. Προχωράμε μαζί διεκδικώντας την ζωή μας και μαζί με τους πρωταγωνιστές διεκδικούμε ισότιμα την ύπαρξη μας. Για να ρίξουμε τα τείχη ανάμεσα μας, να νιώσουμε, να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε, να μην ξεχάσουμε τις ιστορίες μας, τις ιστορίες των συνανθρώπων μας και να δημιουργήσουμε μαζί καινούργιες. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !» επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η παράσταση αρχίζει στις 20:30.