Γ. Ψυχογιός: Πρέπει άμεσα να γίνει αποσυμφόρηση στα κέντρα υποδοχής

«Είναι εκρηκτική η κατάσταση και πρέπει να επιταχυνθεί η αποσυμφόρηση για να μην υπάρχουν και αντίστοιχα τέτοια φαινόμενα ρατσιστικής βίας και προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση», είπε με αφορμή την ερώτηση στη Βουλή για τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας σε πρόσφυγες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

14 09 2018 13:29:30

«Είναι μια κίνηση που δείχνει τα πολιτικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Ψυχογιός, «στόχος είναι να δείξει ότι τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα ούτε να γίνουν ανεκτά».
 
«Είναι μια κατάσταση πολύ δύσκολη στα νησιά ... πρέπει άμεσα να γίνει αποσυμφόρηση στα κέντρα υποδοχής ... είναι εκρηκτική η κατάσταση και πρέπει να επιταχυνθεί (σ.τ.σ. η διαδικασία) για να μην υπάρχουν και αντίστοιχα τετοια φαινόμενα, για να ηρεμήσει η κατάσταση», συνέχισε ο ίδιος.
 
Για τα τελευταία γεγονότα «υπαίτιοι είναι ακροδεξιές ομάδες που δρουν ως τάγματα εφόδου», όπως σημείωσε. Ο κ. Ψυχογιός επανέλαβε ότι «μας ενδιαφέρει η ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία και ο σεβασμός στη διαφορετικότητά τους».

Ακούστε: