Λ. Νιοτόπουλος: Υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν για πτώσεις βράχων στην παραλία του ναυαγίου αλλά δεν τις λαμβάνουν υπόψη τους

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος μίλησε Στο Κόκκινο για τα μέτρα που σκοπεύουν να πάρουν μετά μεγάλη την κατολίσθηση βράχων χθες και τον τραυματισμό τουριστών στην παραλία του ναυαγίου στη Ζάκυνθο.

14 09 2018 13:37:05

Ο κ. Νιοτόπουλος εξήγησε ότι υπήρχαν πινακίδες που προειδοποιούσαν για την πτώση βράχων εντούτοις οι τουρίστες δεν τις λαμβάνουν υπόψιν τους. Εξήγησε ότι δεν έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία και ότι πλήθος δραστηριοτήτων γίνονται σε αυτήν την ακτή και στο επίπεδο της θάλασσας και στο πάνω μέρος της.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι τόσο η συγκεκριμένη παραλία όσο και ολόκληρο το νησί φέτος δέχτηκε τον διπλάσιο αριθμό τουριστών «και η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε» και πως «το ναυάγιο είναι από τις πιο προβεβλημένες περιοχές της Ελλάδας σε όλον τον πλανήτη» και πως κατά διαστήματα συμβαίνουν κατολισθήσεις εκεί αλλά όχι σε τέτοιο μέγεθος όπως έγινε αυτή τη φορά.

Ο κ. Νιοτόπουλος εξήγησε ότι για την εξέλιξη του φυσικού φαινομένου έχουν μιλήσει με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα ο οποίο πέρυσι πραγματοποίησε έρευνα στην περιοχή και αναμένουν να μεταβεί στο νησί τις επόμενες μέρες.

Ακούστε: