Αρ. Συγγελάκης: Όλο το πολιτικό σύστημα να στηρίξει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών έξω από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις

Για τους άξονες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βιάννο, μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αριστομένης Συγγελάκης.

14 09 2018 14:20:16

«Το πρώτο», όπως ανέφερε ο κ. Συγγελάκης είναι «το πώς θα οργανώσουμε πολιτικά, νομικά, κινηματικά περεταίρω τον αγώνα μας», τονίζοντας πως «στόχος μας είναι να προσφέρουμε τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το κίνημα διεκδίκησης στην κυβέρνηση η οποία είναι καθ’ ύλην αρμόδια να πράξει αυτά που πρέπει να πράξει».
«Το δεύτερο», συνέχισε, είναι «να αποκαλύψουμε τις νέο-ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις του γερμανικού κράτους για την παραχάραξη της ιστορίας και για τη διείσδυση στους μαρτυρικούς δήμους με σκοπό την άμβλυνση της μνήμης και την άλωση των περιοχών αυτών».

Τέλος, ο κ. Συγγελάκης χαρακτηρισε θετική τη δήλωση του πρωθυπουργού από την Κάνδανο πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έρθει στη Βουλή το πόρισμα της Επιτροπής για το θέμα των αποζημιώσεων, επισημαίνοντας ωστόσο πως «πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα». «Μιλάμε για έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα που απαιτεί η κυβέρνηση να επιδείξει πολιτική βούληση, απαιτεί όμως και όλο το πολιτικό σύστημα να στηρίξει τη διεκδίκηση έξω από μικροκομματικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις», τόνισε.

Ακούστε τι είπε ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αριστομένης Συγγελάκης μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου:

Ακούστε: