Πρόβα εθνικιστικής παρέλασης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο

Σταυρούλα Πουλημένη- Με εθνικιστικά συνθήματα ομάδα περίπου 20 ατόμων παρέλασε την Κυριακή το πρωί στο Καυτανζόγλειο στάδιο στην Θεσσαλονίκη προετοιμάζοντας την παρουσία της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Με στρατιωτικό βήμα και κατόπιν εντολών για πιο ένθερμη συμμετοχή οι παρελαύνοντες φώναζαν «το αίμα μου θα δώσω για σένα αν χρειαστεί η Μακεδονία είναι Ελληνική» προκαλώντας έκπληξη στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

24 09 2018 13:11:52

Πρόκειται για την Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας- Αυστραλίας στην ιστοσελίδα της οποίας αναφέρεται ότι στόχος της συγκρότησής της είναι «η πολιτισμική εθνογραφική και ιστορική διεκδίκηση του Μοναστηρίου, της Στρώμνιτσας, Κρούσοβο, Αχρίδας, Πετριτσίου, Άνω Τσουμαγιάς Ανατολικής Ρωμυλίας, Kωνσταντινούπολης, Μ.Ασίας,Πόντου, Κύπρου, Β.Ηπειρου» ενώ κανείς μπορεί να βρει φωτογραφίες από τη συμμετοχή της στα συλλαλητήρια της 21 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη, 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα αλλά και τις μικρότερες συγκεντρώσεις ακροδεξιού χαρακτήρα ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών που έγιναν τον Ιούλιο στην Θεσσαλονίκη καθώς και πλήθος δημοσιευμάτων με υποτιμητικά σχόλια για τη γειτονική χώρα.
Σύμφωνα με τον Απόστολο Μητιντζή, πρόεδρο του Καυτανζογλείου Σταδίου το αίτημα για παραχώρηση του χώρου του γηπέδου μεταφέρθηκε στο Δ.Σ του διοίκησης του γηπέδου από το μέλος του Δ.Σ. Γ. Κραστάνας, εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ, «αίτημα που αφορούσε δοκιμαστική παρέλαση ενόψει της 28ης Οκτωβρίου με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπήρχαν προκλητικά φαινόμενα κάτι που όπως φαίνεται και στο βίντεο δεν τηρήθηκε». Ο κ. Μητιντζής δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο Δ.Σ. του Καυτανζογλείου τονίζοντας ότι εκδηλώσεις εθνικιστικού χαρακτήρα δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Βίντεο: Μαρία Παπαδοπούλου