Δ. Χατζησωκράτης: Θα έπρεπε να είναι πιο γενναία η παρέμβαση

Επικριτικός έναντι της συμφωνίας του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο εμφανίστηκε το μέλος ΕΕ της ΔΗΜΑΡ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

08 Νοεμβρίου 2018 14:08:50

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε μια προσπάθεια να τελειώσει η υπόθεση διαχωρισμού Εκκλησίας - Κράτους με τον ίδιο τρόπο που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια,  υπενθυμίζοντας ότι διαχρονικά η Αριστερά υποστηρίζει τον πλήρη διαχωρισμό.  
 
Αναφερόμενος στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει ζήτημα με τη διασφάλιση των κληρικών, «υπάρχουν ζητήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί», αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθούν οι μεταβατικές ρυθμίσεις για να διασφαλιστούν οι θέσεις τους. Την ίδια ώρα χαρακτήρισε «μεγάλο ζήτημα« να μισθοδοτούνται οι ιερείς εις το διηνεκές, επισημαίνοντας ότι αυτό συνδέεται με τη δυνατότητα που υπάρχει το Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας να βγάζει έσοδα. 
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει τώρα για εξορθολογισμό των σχέσεων. Δεν υπάρχει μια μεγάλη τομή όταν και η ΝΔ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στα λόγια της. Θα έπρεπε να είναι πιο γενναία η παρέμβαση», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «παραμένει το Σύνταγμα εις το όνομα της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου τριάδος». Τέλος, τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ έπρεπε να μείνει στην ανακοίνωσή του στα ζητήματα αλλαγής στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας.

Ακούστε: