Θ. Σαββάκης: Δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά το επιχειρείν από την ημέρα που ανακοινώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Ιάσων Μπάντιος - «Δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά το επιχειρείν από την ημέρα που ανακοινώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι σήμερα», ενώ «δεν είχαμε κάποια διαφοροποίηση στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων» δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Θανάσης Σαββάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το 3ο Thessaloniki Summit 2018.

08 Νοεμβρίου 2018 14:35:39

Πιο συγκεκριμένα κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές που επιφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών στις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος ο κ. Σαββάκης δήλωσε πως «οι επιχειρήσεις -μέλη του Συνδέσμου- οι οποίες δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια έχουν θέσει τα προβλήματα τους και τους προβληματισμούς τους σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών», και «έχουμε χτυπήσει το καμπανάκι σε ότι αφορά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε επίπεδο brand name/ τίτλων». Ωστόσο, «είναι στο χέρι των επιχειρήσεων πως θα αντιδράσουν πιο γρήγορα για να καλύψουν τα ενδεχόμενα προβλήματα ή κινδύνους που μπορεί να εμφανιστούν στην πορεία».

Επίσης, ο κ. Σαββάκης ενημέρωσε ότι ελάχιστες επιχειρήσεις απευθύνθηκαν στον Σύνδεσμο σε ότι αφορά την νομική βοήθεια και πληροφόρηση για το θέμα του ονόματος και της κατοχύρωσης του brand name, καθώς οι περισσότερες εξ αυτών διαχειρίζονται το θέμα με τη δική τους νομική υπηρεσία.

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ τόνισε ότι «βασικός παράγοντας βελτίωσης της οικονομίας είναι η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο επιχειρούν οι εταιρείες». «Ναι μεν οι δείκτες φαίνεται ότι βαίνουν βελτιούμενοι, αλλά μιλάμε πλέον για αναιμική ανάπτυξη, που αν δεν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με την ίδια δυναμική και την ίδια αποφασιστικότητα δε θα είναι βιώσιμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά, και με δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μια προεκλογική περίοδο», καθώς υπάρχει ο κίνδυνος «τα κόμματα να μπουν σε έναν ανταγωνισμό παροχολογίας που σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά και το κλίμα, και την ανάπτυξη, και την οικονομία και τις επιχειρήσεις».

Διαβάστε επίσης: Με τη συμμετοχή τεσσάρων ηγετών από τα Βαλκάνια και με περισσότερους από 60 ομιλητές θα πραγματοποιηθεί το 3ο Thessaloniki Summit 2018