Συνάντηση της διοίκησης του ΟΑΣΘ με τα τρία προσφυγόπουλα μετά την καταγγελία της ΑΡΣΙΣ για ρατσιστικό επεισόδιο

Με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σάββα Παναγιωτίδη συναντήθηκαν τα τρία προσφυγόπουλα από την δομή της ΑΡΣΙΣ, η οποία κατήγγειλε πριν λίγες μέρες ρατσιστικό επεισόδιο εις βάρος τους από οδηγό του ΟΑΣΘ.  Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση που απηύθυνε το προεδρείο του ΟΑΣΘ.

08 Νοεμβρίου 2018 20:16:47

Στόχος της διοίκησης του ΟΑΣΘ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν να επικοινωνήσει με τα προσφυγόπουλα προκειμένου να τα ενθαρρύνει στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι «η χώρα και ο ελληνικός λαός αισθάνεται σαν δικά του παιδιά τα προσφυγόπουλα και όλοι μαζί προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους αλλά και να τα βοηθήσουμε στο στόχο τους να προκόψουν στη ζωή τους».

Σχετικά με το ατυχές περιστατικό, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι είναι σε αντίθεση με τον πολιτισμό που επιθυμεί να οικοδομήσει ο Οργανισμός στις σχέσεις του με τους πολίτες.

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε μόνιμη επικοινωνία, ώστε να επιβεβαιώσουν την ομαλή και φιλική συμβίωσή τους μέσα από σειρά δράσεων στο μέλλον.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στα παιδιά αλλά και στην υπεύθυνη της Δομής Ίριδα Πανδίρη ότι ο ΟΑΣΘ αγκαλιάζει τους πρόσφυγες με την ίδια αγάπη και αλληλεγγύη που επέδειξε η συντριπτική πλειονότητα του φιλόξενου ελληνικού λαού.

Δείτε ακόμη: Καταγγελία για νέο κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς οδηγού του ΟΑΣΘ- Κατέβασε ανήλικους πρόσφυγες από το λεωφορείο