Γ. Καρανίκας: Δυσβάσταχτο το κόστος ανοίγματος των μαγαζιών τις Κυριακές για τους μικρομεσαίους

Για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές μίλησε μεταξύ άλλων Στο Κόκκινο ο Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΣΕ), ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που είχαν βάλει το σπίτι τους ως εγγύηση για να πάρουν δάνειο και να χρηματοδοτήσουν την επιχείρηση τους. Αυτό αφορά, όπως τόνισε, περίπου 60.000 δάνεια.

10 Ιανουαρίου 2019 13:36:27

Ο κ. Καρανίκας στον Στάθη Σχινά εξήγησε ότι ο ΣΕΒ και ο ΣΕΛΠΕ προσέβαλαν μια απόφαση του υπουργείου του 2017 στην οποία είχαν καθοριστεί 7 περιοχές να ανοίγουν 26 Κυριακές τον χρόνο, την καλοκαιρινή περίοδο. Με οριακή πλειοψηφία 4-3 κέρδισαν την υπόθεση και το σκεπτικό της αναφέρει ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον να είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές, λόγω τουρισμού.
Ο κ. Καρανίκας επισήμανε πόσο δυσβάσταχτο είναι το κόστος του ανοίγματος των μαγαζιών τις Κυριακές για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.