Ο Δημήτρης Τσοβόλας, πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κάνει μια αναδρομή στα γεγονότα απο την ίδρυση του κόμματος μέχρι σήμερα.

 

03 09 2014 10:35:33


«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης γιατί έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη ΝΔ» δήλωσε στο Κόκκινο ο Δημήτρης Τσοβόλας. 

Σε μια αναδρομή των γεγονότων απο την ίδρυση του κόμματος το 1974 έως σήμερα, ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του κόμματος δήλωσε πως «το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το προοδευτικό, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής δικαιοσύνης, έγινε δεξιότερο της δεξιάς, χωρίς αρχές και για αυτό το εγκατέλειψαν τα κοινωνικά στρώματα που εκφράστηκαν μέσα απο αυτό το 1974» τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει την τύχη της Ένωσης Κέντρου.  

Απαντώντας σε ερώτηση για το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει στο σημερινό ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε πως «ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρέσει ποτέ τη κυβέρνηση Παπανδρέου επειδή έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ».

Για το περίφημο σύνθημα «Τσοβόλα δώστα όλα»

«Το συγκεκριμένο σύνθημα δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά, ο Α. Παπανδρέου απάντησε αυθόρμητα στα συνθήματα του κόσμου που με επευφημούσαν. Δεν έδωσα ούτε μια δραχμή απο τα αποθεματικά των ταμείων αντιθέτως συγκράτησα τις δαπάνες κατά 5 μονάδες σε σχέση με ότι αναφερόταν στον προϋπολογισμό» ανέφερε ο Δ. Τσοβόλας.

Για την αποχώρησή του απο το κόμμα 

«Αποχώρησα απο το ΠΑΣΟΚ το 1995 διαφωνώντας με την δήλωση του Α. Παπανδρέου στο Caravel κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής οτι «δυστυχώς σύντροφοι διεθνώς επικράτησε ο νεοφιλελευθερισμός και είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε σε αυτό».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν υπάρχει ενότητα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα δεν μπει στη λογική του συμβιβασμού με την εγχώρια οικονομικά ελίτ και με ξένες δυνάμεις, θα μπορέσει να επιβιώσει. Σε αντίθετη περίπτωση αν υπάρξει συμβιβασμός με αυτούς του μηχανισμούς τότε θα είναι μια παρένθεση που θα απογοητεύσει τον ελληνικό λαό» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση για τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ να αντισταθεί και να ανατρέψει τη σημερινή πολιτική. 

Ακούστε: