Το έβδομο έργο που φιλοξενεί το Κόκκινο για το Σεπτέμβρη είναι δημιουργία της Ισμήνης Μπονάτσου

 

16 09 2014 15:02:22

«Κι η τέχνη πρέπει, σ’ αυτούς τους καιρούς των αποφάσεων ν’ αποφασίσει. Μπορεί να κάνει τον εαυτό της όργανο µιας µικρής µερίδας ορισµένων που παίζουν τις θεότητες της µοίρας για τους πολλούς και που απαιτούν µια πίστη που πρέπει πρώτ’ απ όλα να είναι τυφλή, και µπορεί να σταθεί στο πλευρό των πολλών και να βάλει τη µοίρα τους στα δικά τους χέρια…» Bertolt Brecht

Η ομάδα πολιτισμού του 105.5 Στο Κόκκινο με χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας μας με μία ομάδα ταλαντούχων εικαστικών.

Οι δημιουργοί εμπνέονται από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα και παρεμβαίνουν με τα έργα τους. Η δημιουργική αυτή συνεργασία θα καταλήξει σε μια ομαδική έκθεση.

Τους ευχαριστούμε που είναι εδώ και επιβεβαιώνουν με τη στάση τους το παραπάνω σημείωμα του Μπρεχτ.

Επιμέλεια: Φωτεινή Λαμπρίδη Συντονισμός ομάδας εικαστικών, επιμέλεια: Λένια Οικονόμου.

\"\"
Γραμμή μηδέν μικτή τεχνική σε ξύλο, 64x50 cm, 2014 

Δεν θέλω να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή με τα πιονάκια, αναλώσιμα στρατιωτάκια. Αλλ' ούτε στην πίσω γραμμή, παρέα με πύργους θανατερούς, επίφοβους ιππείς, βασίλισσες αεικίνητες και φονικές. Όχι, όχι! Αφήστε με να ζήσω στη γραμμή μηδέν, εκτός σκακιέρας μικρής ή μεγάλης, τοπικής ή παγκόσμιας. Aisha, Natasha, Enighe, ...... Καλοκαίρι 2014 Ισμήνη Μπονάτσου

Βιογραφικό: 

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1986-1991).

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική, στη Facultad de Bellas Artes, Universitat de Barcelona, με υποτροφία της Ισπανικής κυβέρνησης (1993-1994), και στο ΔΠΜΣ: Σχεδιασμός - Χώρος - Πολιτισμός της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ (2010-2012).

Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Βέλγιο και την Ισπανία: *

2012, “Προβολές”, Γκαλερί Metamorphosis, Θεσσαλονίκη *

2010, “Dreamwindows”, Art-Base Gallery, Βρυξέλλες * 2008 , “Παράθυρα”, Γκαλερί Metamorphosis, Θεσσαλονίκη *

2008, “Μορφές”, Ίδρυμα Γ. &Μ. Βεργωτή, Κεφαλονιά *

2007 , “Shadow Games”, Art-Base Gallery, Βρυξέλλες *

2007, “Παιχνίδια Σκιάς”, Γκαλερί Spilioti Projects, Αθήνα *

2006 , “Ώρες”, Γκαλερί Metamorphosis, Θεσσαλονίκη *

2005, “Passage”, Gallerie Theorema, Βρυξέλλες *

2002, “Το παιδί και το φεγγάρι”, Γκαλερί Ε. Γερολυμάτου, Αθήνα *

1994, “2 Έλληνες ζωγράφοι: Ισμήνη Μπονάτσου – Θανάσης Παππάς Pati Llimona Cultural Center, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, Βαρκελώνη Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Κίνα και το Εκουαδόρ.

Υπήρξε μόνιμη καλλιτεχνική συνεργάτης του Πολιτιστικού Ιδρύματος “Stichting SFERRA” στο Άμστερνταμ (1995- 2007) και είχε την εικαστική επιμέλεια του έντυπου υλικού για συναυλίες στην Ολλανδία και το Βέλγιο.

Συνεργάστηκε με το ραδιοφωνικό τμήμα του Οργανισμού παραγωγής ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών Teleac/NOT, Χίλβερσουμ, Ολλανδία.

Έχει ασχοληθεί με τη video art, τη σκηνογραφία και την κατασκευή σκηνικών.

Από το 1995 έως σήμερα διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία και έχει σχεδιάσει εξώφυλλα δίσκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (μεταξύ άλλων Νίκος Παπάζογλου, Μάισσα Σελήνη, Ανδρέας Καρακότας, Ιχνογραφίες, Pleiade: Een muzikale rondreis door Griekenland, Chanson 2000, De wereld van het Franse chanson).

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της street art.

www.isminibonatsou.gr