ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Θα φέρουν τους ασθενείς στην κατάσταση που είναι σήμερα... οι Κούρδοι


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θα φέρουν τους ασθενείς στην κατάσταση που είναι σήμερα... οι Κούρδοι

Πίσω στην εποχή που για να κάνεις εγχείριση έπρεπε να... πουλήσεις χωράφι θα μας οδηγούσε η επιστροφή των δημόσιων νοσοκομείων στο καθεστώς των ΝΠΙΔ όπου ήταν πριν θεσπιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας το 1983, κάτι τέτοιο θα έκανε πεδίο μάχης την Υγεία με τους ασθενείς στην ίδια θέση που είναι σήμερα... οι Κούρδοι, είπε χαρακτηριστικά για τις προτάσεις της πλειοψηφίας του νέου δ.σ. του ΠΙΣ το μέλος του Δημήτρης Βαρνάβας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Ο κ. Βαρνάβας αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις που αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και περιλαμβάνουν μετατροπή των δημοσίων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αλλαγές στις σχέσεις γιατρών με ασθενείς και ΕΟΠΥΥ, συντονισμό της ιατρικής εκπαίδευσης και άλλες μεταρρυθμίσεις, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην πλευρά της αντιπολίτευσης του συλλόγου.

«Πρόκειται για σχέδιο που φέρνει τα πράγματα στο 1983 και παραπίσω», είπε χαρακτηριστικά, δηλαδή πριν την ψήφιση του νόμου που δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Όλοι οι παλιότεροι θυμούνται ότι τότε για να μπεις σε νοσοκομείο και να κάνεις μία επέμβαση, έπρεπε τουλάχιστον να... πουλήσεις χωράφι, είχαμε πλήρως ιδιωτικοποιημένα νοσοκομεία, με νοσηλίες το ίδιο ακριβές με τις ιδιωτικές κλινικές», όπως τόνισε.

Αντίστοιχα, συνέχισε, «γιατροί και προσωπικό θα αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς και κάθε φορά που ζητούν κάτι καλύτερο, θα τους λέει η διοίκηση "βγείτε στην αγορά εργασίας να τα βρείτε εκεί" ... αν βγουν οι γιατροί του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και οι ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία, αυτοί που πραγματικά θα καταστραφούν θα είναι οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, που θα έχουν να αντιμετωπίσουν αθέμιτο ανταγωνισμό. Όλη η υγειονομική περίθαλψη, αυτοαπασχολούμενοι και νοσοκομεία, θα γίνει πεδίο μάχης και στην μέση θα βρίσκονται οι ασθενείς, όπως σήμερα οι Κούρδοι» στη Συρία, προειδοποίησε ο ίδιος.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο