ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Κ. Καλδάρας: Θλιβερή παρένθεση για τη Νάουσα οι αντιδράσεις ενάντια στους πρόσφυγες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Καλδάρας: Θλιβερή παρένθεση για τη Νάουσα οι αντιδράσεις ενάντια στους πρόσφυγες

«Θλιβερή παρένθεση» χαρακτήρισε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις μερίδας των πολιτών της Νάουσας ενάντια στους πρόσφυγες ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο.


Όπως είπε, «τα τελευταία γεγονότα είναι μια θλιβερή παρένθεση, μαζί με τους Ναουσαίους παλεύαμε για το νοσοκομείο μας, κάναμε αντιφασιστικές εκδηλώσεις, ο κόσμος συμμετείχε σε όλα αυτά». «Αυτή η θλιβερή παρένθεση οφείλεται στο ότι μια ομάδα ανθρώπων βρίσκουν την ύπαρξη τους μέσα από τον ρατσισμό και το μίσος και δυστυχώς είναι πολύ «φωνακλάδες» και πολλές φορές γίνονται και επικίνδυνοι» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο κ. Καλδάρας κάλεσε τον δήμο, τις δημοτικές παρατάξεις και τους βουλευτές της περιοχής να πάρουν θέση στο ζήτημα. Μάλιστα σχολίασε δεικτικά πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «έχουν αργήσει χαρακτηριστικά να πάρουν θέση». «Δεν έχω ακούσει κουβέντα και αυτό με ξενίζει ιδιαίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα ξενοφοβικά συνθήματα που έχουν ακουστεί ο γνωστός συνθέτης διερωτήθηκε, «δεν ξέρω πως μπορούν να κοιτάξουν τα μικρά παιδιά στα μάτια και να τους λένε λαθροεισβολείς. Λες και η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι επιλογή, δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη».

«Αυτοί οι τύποι αποτελούν μια τραγική παραφωνία στη Νάουσα. Είναι μια τραγική μειοψηφία, μια ομάδα που αποκτά κύρος και ύπαρξη μέσα από τον ρατσισμό και το μίσος» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Καλδάρας.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο