ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Γ. Ψυχογιός: Οργανώνουμε πανελλαδικά το πού, πότε, πώς παρεμβαίνουμε για τους πρόσφυγες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ψυχογιός: Οργανώνουμε πανελλαδικά το πού, πότε, πώς παρεμβαίνουμε για τους πρόσφυγες

Με αιχμή του δόρατος συντονιστικό πανελλαδικό όργανο που θα λέει πού πηγαίνουμε, πότε, πώς παρεμβαίνουμε, πώς βελτιώνουμε τις συνθήκες, πώς υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες, θα ξανασυναντηθούμε στο δρόμο και στο κίνημα με άλλες δυνάμεις για να απαντήσουμε στην αθλιότητα ορισμένων και την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είπε ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Ψυχογιός Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Ο κ. Ψυχογιός ξεκίνησε αποκαλύπτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνει άμεσα τις παρεμβάσεις του για το προσφυγικό, «είναι μία στρατηγική επιλογή. Θα γίνει σε όλη την Ελλάδα. Συμβολικά, ξεκινάμε από τον Πειραιά με το τμήμα Προσφυγικού-Μεταναστευτικού του κόμματος και το κίνημα αλληλεγγύης, τους βουλευτές μας, με παρουσία και ανθρώπων που είχαν προσφέρει στο λιμάνι τα επόμενα χρόνια».

Η προσπάθεια αυτή «θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και στις περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα. Εκτός της τακτικής κίνησης ως απάντηση στην αθλιότητα ορισμένων … είναι και θετική παρέμβαση, με την αντίληψη που έχουμε εμείς, για τον τρόπο υποδοχής, διαβίωσης και ένταξης των ανθρώπων αυτών στην χώρα μας. Επομένως, νομίζω ότι μπορεί να συσπειρώσει και άλλες δυνάμεις και το κάνει ήδη, πανελλαδικά».

Σε άλλο σημείο μάλιστα διευκρίνισε ότι «θα υπάρχει ένα συντονιστικό πανελλαδικό, που θα λέει πού πηγαίνουμε, πότε, πώς παρεμβαίνουμε, πώς βελτιώνουμε τις συνθήκες, πώς υποδεχόμαστε τους ανθρώπους για να σπάσουμε αυτές τις κραυγές που δεν συνάδουν με αυτό που έγινε στην Ελλάδα και την εικόνα της τα τελευταία χρόνια».

Όσον αφορά την οργάνωση αυτής της πανελλήνιας κινητοποίησης, ο κ. Ψυχογιός σημείωσε ότι υπάρχει σεβασμός στην αυτονομία και λειτουργία των οργανώσεων και νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κεντρική στρατηγική ξεκινάει από το τμήμα προσφυγικού-μεταναστευτικού και τον ίδιο ως αρμόδιο τομεάρχη, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο έχει να παίξει και η κοινοβουλευτική ομάδα. «Θα γίνεται με βάση τις ανάγκες και το πού βρίσκονται ήδη οι δομές», τόνισε ο κ. Ψυχογιός, σημειώνοντας ότι εκτός των νέων αρνητικών επίλογών που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δυστυχώς υπάρχουν φαινόμενα επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις», αλλά και η εκδήλωση ακραίων φωνών εκεί που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.

«Και σε ήδη υπάρχουσες ανά την Ελλάδα δομές και στις νέες που δημιουργούνται, εμείς θα είμαστε εκεί, σταθερά, με τις δυνάμεις που έχουμε ανά νομό και περιφέρεια, αλλά και κεντρικά με δικές μας επισκέψεις» βουλευτών και ευρωβουλευτών, όπως έγινε πρόσφατα στη Μόρια, «για να βλέπουμε ιδίοις όμμασι τις συνθήκες -και να συμβάλλουμε ταυτόχρονα, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουμε, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή στέγαση και ένταξη».

Όσον αφορά το πολιτικό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής, ο ίδιος εκτίμησε ότι μπορεί «να δημιουργήσει ανάχωμα στις φωνές ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας και να βγάλει στην επιφάνεια την πλειοψηφία της κοινωνίας, που έχει αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι οι υγιείς δυνάμεις … το έχει αποδείξει, ιδίως στην βόρεια Ελλάδα, μία περιοχή που διαχρονικά έχει υποδεχθεί και κατοικείται από πρόσφυγες».

Θα περιλαμβάνει την επέκταση στο μαζικό κίνημα, σε μαζικούς φορείς, δημοτικά συμβούλια και αυτοδιοίκηση, επιστημονικούς συλλόγους των περιοχών αυτών, δικηγορικούς συλλόγους, ιατρικούς συλλόγους, επιμελητήρια, την εκπαιδευτική κοινότητα, συνέχισε ο κ. Ψυχογιός, αλλά ταυτόχρονα και την συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, «πρέπει να ξανασυναντηθούμε στο δρόμο και στο κίνημα, να περιφρουρήσουμε αυτά που μαζί καταφέραμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια και σε ένα βαθμό εξέφρασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε κυβερνητικό επίπεδο, είπε καταλήγοντας ο κ. Ψυχογιός, το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού «έχει ξεφύγει, είναι εκτός ελέγχου, είναι κραυγαλέα η αποτυχία της να το χειριστεί. Καλό το κίνημα αλληλεγγύης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα το στηρίξει, αλλά ο ρόλος της οργάνωσης είναι στην κυβέρνηση -και αυτό έχει χαθεί εντελώς … προσπαθούν να ξεφύγουν, αντί να το αντιμετωπίσουν».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο