ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Κ. Πασαλίδης: Απολιγνιτοποίηση & κλείσιμο ΑΕΙ ζητήματα αιχμής στη Δ. Μακεδονία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Πασαλίδης: Απολιγνιτοποίηση & κλείσιμο ΑΕΙ ζητήματα αιχμής στη Δ. Μακεδονία

Με αφορμή την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα σήμερα στην Κοζάνη μίλησε Στο Κόκκινο ο Κώστας Πασαλίδης, συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία εκεί και την οδηγούν στο περιθώριο.


Ο κ. Πασαλίδης στον Νίκο Σβέρκο μίλησε και για άλλα δύο ζητήματα εκτός από τη διεύρυνση και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία κάτι που θέλουν να κατακτήσουν και η μέχρι τώρα πορεία του εγχειρήματος είναι πολύ θετική καθώς έχουν πολλές εγγραφές.

Αναφέρθηκε και δύο θέματα αιχμής το ένα αφορά την ενέργεια, την απολιγνιτοποίηση καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει μιλήσει για βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής και κλείσιμο των μονάδων μέχρι το 2028 «χωρίς να του το έχει επιβάλει κανείς» κλείνοντας έτσι το μάτι στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Και ένα ακόμα κυρίαρχο θέμα είναι η τραγική, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με το κλείσιμο των πανεπιστημιακών τμημάτων καθώς από τα 38 των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται τα έξι τμήματα βρίσκονται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Καστοριά).

Με την απολιγνιτοποίηση αφαιρείς ένα 45% του ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας, εξήγησε, και αυτό γίνεται χωρίς να προτείνεις εναλλακτικό σχέδιο. Παράλληλα χαρακτήρισε το σχέδιο της κυβέρνησης ως «επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο