ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Υπονομεύουν με πρωτοφανή τρόπο την ποιότητα της Παιδείας ακόμη και στα Πειραματικά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Υπονομεύουν με πρωτοφανή τρόπο την ποιότητα της Παιδείας ακόμη και στα Πειραματικά

Πρωτόγνωρη, απίστευτη κατάσταση αντιμετωπίζουν οι μαθητές στα Πειραματικά όπου οι ελλείψεις σε καθηγητές οδηγούν σε απώλεια κάθε εβδομάδα δεκάδων διδακτικών ωρών, όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του 15μελούς του 1ου Γεννάδιου Πειραματικού Χριστίνα Τζαβάρα Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν και άλλα Πειραματικά, με αυτό του Πανεπιστημίου Αθηνών να χάνει 76 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, όπως τόνισε. Αποχή από τα μαθήματα και κινητοποιήσεις και στο 2ο Πειραματικό.


Όπως είπε η κ. Τζαβάρα, παρότι έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το σχολείο δεν έχει καθόλου καθηγητές Κοινωνιολογίας και Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και δεν έχει γίνει καθόλου μάθημα από την αρχή της χρονιάς, ενώ σε άλλα μαθήματα όπως Μαθηματικά, Χημεία, Βιολογία, Αγγλικά, Γαλλικά η έλλειψη καθηγητών οδηγεί σε απώλειες αρκετών ακόμη διδακτικών ωρών κάθε εβδομάδα.

«Η κατάσταση είναι τραγική» όπως τόνισε η ίδια, με το 15μελές και το σχολείο να έχουν κινητοποιηθεί με επιστολές προς το υπουργείο αλλά και εφημερίδες, κανάλια, site, κοινοποιώντας το πρόβλημα, καθώς και με διαμαρτυρίες στο υπουργείο, όπου οι επαφές με τους «αρμόδιους» αρχικά είχαν σαν απάντηση χρονοδιάγραμμα συμπλήρωσης των κενών που δεν υλοποιήθηκε και μετά τον δεύτερο κύκλο μαζικών διαμαρτυριών των μαθητών νέο... χρονοδιάγραμμα.

Την τελευταία εξαετία που η ίδια φοιτά στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο, δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο φαινόμενο, υπογράμμισε η κ. Τζαβάρα. «Αυτό το πράγμα, επτά ώρες χαμένες την εβδομάδα στην Κοινωνιολογία, επτά ώρες χαμένες στα Οικονομικά, και πάει λέγοντας, είναι πραγματικά πρωτόγνωρο», ενώ όπως τόνισε αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και σε άλλα Πειραματικά με τα οποία έχουν έρθει σε επικοινωνία οι μαθητές, όπως και στο Πειραματικό του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου έχουν 76 χαμένες ώρες την εβδομάδα. «Είναι απίστευτη η κατάσταση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά την συνέντευξη, στον 105,5 Στο Κόκκινο κοινοποιήθηκε η απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 2ου Πειραματικού να στηρίξουν τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις των μαθητών του, με αποχή από τα μαθήματα, διαμαρτυρόμενοι «για την συνεχιζόμενη επί δύο μήνες έλλειψη καθηγητών».

«Εάν την Δευτέρα 18/11 δεν έχουν καλυφθεί όλες οι κενές ώρες», όπως τονίζει ο Σύλλογος, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του σχολείου. Διαβάστε σχετικά εδώ.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο