ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Φώτης Βασιλακόπουλος: Οι εκπαιδευτικοί είναι κουρασμένοι από τις συνεχείς μετακινήσεις


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Φώτης Βασιλακόπουλος: Οι εκπαιδευτικοί είναι κουρασμένοι από τις συνεχείς μετακινήσεις

Συγκλονισμένος από το τραγικό τέλος που βρήκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην Πατρών-Πύργου δύο καθηγητές από την Αχαΐα δήλωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο γραμματέας της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Φώτης Βασιλακόπουλος.


Όπως επισήμανε με αφορμή αυτό το δυσάρεστο περιστατικό που βύθισε στο πένθος την εκπαιδευτική κοινότητα:

«Οι εκπαιδευτικοί είναι ταλαιπωρημένοι, μετακινούνται, είναι οι άνθρωποι με τους σάκους στον ώμο ή αυτοί που θέλουν να είναι με την οικογένειά τους και αναγκάζονται καθημερινά να κάνουν 50, 70, 100 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα. Κάποια στιγμή θα συμβεί το μοιραίο. Η Πατρών-Πύργου πρέπει κάποια στιγμή να γίνει, έλεος χάνουμε συνανθρώπους μας καθημερινά και παίζουμε κορώνα γράμματα τη ζωή μας…

Είναι πολλοί μόνιμοι συνάδελφοι που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους. Όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται όταν έχεις 10 χρόνια να κάνει διορισμούς, όταν λειτουργείς τα σχολεία με αναπληρωτές. Φέτος τα σχολεία λειτουργούν με 38.000 αναπληρωτές. Δεν υπάρχουν μεταθέσεις, τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά ικανοποίησης των αιτημάτων των συναδέλφων ήταν της τάξης του 5% και 7%. Είναι θέματα πάρα πολύ σημαντικά και με αφορμή με αυτό το πολύ άσχημο περιστατικό πρέπει να τα ανοίξουμε».

Σχολιάζοντας την πρόθεση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να αφήσει εκτός λίστας για τρία χρόνια όσοι εκπαιδευτικούς δεν θα αποδεχθούν τη θέση αναπληρωτή που θα τους δοθεί αυτή την περίοδο, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα μπορούσαμε να γελάσουμε εάν δεν είχαμε τραγικά γεγονότα που είναι τόσο νωπά. Μιλάμε για τις τελευταίες θέσεις των αναπληρωτών που πάνε να καλυφθούν τώρα ως προσωποπαγείς σε συγκεκριμένα σχολεία. Λέει λοιπόν ότι αν δεν αποδεχθείς, θα είσαι εκτός σχολείου επί τρία χρόνια, ως ποινή. Τέτοια πράγματα είναι τουλάχιστον αισχρά. Κάποια στιγμή η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα».

Τέλος αναφερόμενος στην πρόθεση διορισμού πτυχιούχων κολεγίων ο κ. Βασιλακόπουλος σχολίασε: «Είναι σαφέστατη η πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει «ντρίπλα» πάνω στο άρθρο 16, δηλαδή να καταστρατηγήσει που λέει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με την παράκαμψη των κολεγίων να δώσουμε και άλλα πράγματα στην ιδιωτική εκπαίδευση».  
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο