ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Στέλιος Τσιβγινίδης: Διαμορφώσαμε μια προοδευτική πλειοψηφία στο Οικονομικό Επιμελητήριο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Στέλιος Τσιβγινίδης: Διαμορφώσαμε μια προοδευτική πλειοψηφία στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Σε σώμα συγκροτήθηκε την Τρίτη το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας με την συνεργασία των παρατάξεων Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων και Προοδευτικοί Οικονομολόγοι.


Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Παππάς, από την παράταξη ΠΔΣΟ (ΚΙΝΑΛ), αντιπρόεδρος ο Στέλιος Τσιβγινίδης από την παράταξη ΠΟΕ (του ΣΥΡΙΖΑ), Γραμματέας ο Νίκος Μοίραλης, και Οικονομικός Επόπτης η Εύη Βεργοπούλου (από τον Πύργο), που είχαν επίσης εκλεγεί με την ΠΔΣΟ.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» για την εξέλιξη αυτή ο αντιπρόεδρος του οργάνου Στέλιος Τσιβγινίδης ανέφερε:

«Αυτή είναι η μάχη που δόθηκε είναι η αρχή να υπάρξει κάποια σύγκλιση χωρίς προβλήματα. Τα ποσοστά που καταλάβαμε δίνουν μια ελπίδα για αλλαγή της νοοτροπίας που επικρατούσε μέχρι σήμερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Επειδή ελέχθησαν διάφορα θέλω να πω ότι δεν υπάρχει θέμα ιδιοτέλειας, ειδικά από εμένα. Είχα προταθεί και από την πλευρά της ΔΗΚΙΟ να λάβω μια θέσει στο προεδρείο και ίσως αυτή του Αντιπροέδρου. Από την ημέρα των εκλογών όμως μέχρι σήμερα σε συναντήσεις που είχαμε είδαμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη σύγκλιση απόψεων με την ΠΔΣΟ που υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ.

Κουβεντιάσαμε όλα τα θέμα, τοπικά κι εθνικά, είδαμε ότι μπορούμε να συμπορευτούμε και να φτιάξουμε ένα προεδρείο διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρξε μια συμφωνία σε προγραμματική βάση και μέσα στη θητεία μας θα δώσουμε εξετάσεις και για την μεταξύ μας συνεργασία».

Μιλώντας για τις αντιδράσεις που προέκυψε από την παράταξη ΔΗΚΙΟ που στηρίχθηκε από τη ΝΔ η οποία είχε έρθει πρώτη σε ποσοστό στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο κ. Τσιβγινίδης σχολίασε:

«Ως νέοι άνθρωποι σε επιμελητηριακά θέματα ίσως να υπήρχαν και κοινές σκέψεις για κάποια πράγματα που θέλουμε να γίνουν, σε πολιτικό όμως επίπεδο δεν υπάρχει. Για παράδειγμα στο επόμενο Δ.Σ. που θα γίνει άμεσα το πρώτο και σημαντικότερο θέμα είναι η εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων μας. Δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε πολιτικά αυτή την πρόθεση ως Οικονομικό Επιμελητήριο. Είναι μια κίνηση που δεν θα μπορούσαμε να συμπορευτούμε. Είναι κάποια πράγματα, κυρίως πολιτικά, στα οποία δεν μπορούμε να πορευτούμε μαζί.

Υπήρχαν έντονες αντιδράσεις και μάλιστα η ΔΗΚΙΟ αποχώρησε από τη διαδικασία. Αποφασίσαμε οι δύο παρατάξεις να κάνουμε μια συνεργασία που σφραγίζεται με αρχές το ήθος, την υπομονή, την ενωτική διάθεση και την όρεξη για δουλειά. Θέλαμε να κάνουμε μια αλλαγή στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Είναι μια προσπάθεια που θα κριθεί. Από εκεί και πέρα όλες οι προτάσεις είναι ανοιχτές και καλέσαμε όλους του συναδέλφους να είναι εκεί, να λένε τις απόψεις τους και να πορευτούμε μαζί. Αυτή όμως η απόφαση για εμάς είναι ένα βήμα ως προοδευτική πλειοψηφία στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Θέλουμε ένα προεδρείο προοδευτικό και να κάνουμε ριζοσπαστικές κινήσεις.»

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο