ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Γ. Σαϊτάς: Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση έχει μεγάλη ανταπόκριση στην Ηλεία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Σαϊτάς: Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση έχει μεγάλη ανταπόκριση στην Ηλεία

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Γιώργος Σαϊτάς για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη εβδομάδα στο νομό.


«Στον σχεδιασμό του προέδρου, Αλέξη Τσίπρα ήταν με την πρώτη ευκαιρία να βρεθεί στην Ηλεία και έτσι την Τρίτη 28/1 θα βρεθεί στην περιοχή και στις 19:00 θα μιλήσει στο Θεματικό πάρκο Ξυστρή στον Πύργο. Ακόμη δεν έχει καταρτιστεί το ακριβές πρόγραμμα, εκτιμούμε όμως ότι θα γίνουν κάποιες συναντήσεις με φορείς. Αυτή την στιγμή το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση στην Ηλεία έχει βρει ανταπόκριση» επισήμανε.

Για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος ανέφερε ότι είναι προφάσεις εν αμαρτίες όσο λέει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το έργο αυτό και υπενθύμισε ότι «επί κυβερνήσεων ΝΔ μεγάλα έργα είχαν βαλτώσει, κομμάτια είχαν απενταχθεί, η Ολυμπία Οδός ήταν ένα έργο, που ξεκίνησε με προϋπολογισμό, ο οποίος εκτινάχθηκε. Είχαμε μια μείωση του έργου σε μήκος κατά 45% και αύξηση ανά χιλιόμετρο του κόστους κατά 70%... Το έργο κινδυνεύει ή πάει για αναβολή ή ματαίωση. Κατά πρώτον ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να εγκριθεί από την Ε.Ε. και κατά δεύτερον έχουμε εγκατεστημένους εργολάβους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δουλεύουν, δεν έχουν πληρωθεί ή έχουν πάρει ελάχιστα, είναι δεδομένο ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν θα μπορέσει να γίνει κανένας διαγωνισμός, καμία ανάθεση» εξήγησε ο κ. Σαϊτάς.

Για την αναστολή του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που επρόκειτο να λειτουργήσει στον Πύργο, το οποίο είχε ιδρυθεί με τον νόμο 4610/2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα με αυτό το νόμο, ο γειτονικός νομός μπήκε στον πανεπιστημιακό χάρτη, αφού για πρώτη φορά, απέκτησε πανεπιστημιακό τμήμα. Όμως η ΝΔ κατήργησε το τμήμα, όπως και 36 ακόμα, αφού το ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή την Πέμπτη. «Ήταν ένα τμήμα, που έτυχε της αποδοχής της κοινωνίας της Ηλείας και της δημοτικής αρχής, άρα δεν υπήρχε κανένας λόγος αυτή την στιγμή να ανασταλεί η λειτουργία, ενώ υπήρχε και νομοθετική πρόβλεψη για διορισμό 8 θέσεων ΔΕΠ. Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με δυσμενή τρόπο ζητήματα, που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για Δυτική Ελλάδα, αλλά και για την Ηλεία» υπογράμμισε.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο