ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020

Γ. Γαλάνης: Αγορά και νεοσυντηρητισμός το σταθερό δίπολο της Κεραμέως


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Γαλάνης: Αγορά και νεοσυντηρητισμός το σταθερό δίπολο της Κεραμέως

«Οι κάμερες στην τάξη είναι δυναμίτης στα θεμέλια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και επιβάλλονται από το Υπουργείο Παιδείας για να εισπράξουν οι σχολάρχες δίδακτρα από τους γονείς, παραμυθιάζοντας τους ότι τα παιδιά τους παρακολουθούν μάθημα». Ο Γιώργος Γαλάνης, μέλος του Συλλόγου Δασκάλων Πειραιά «H Πρόοδος», μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για την σταθερή και ανυποχώρητη πορεία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο δίπολο «αγορά και νεοσυντηρητισμός».


Η κα Κεραμέως, όπως εξήγησε ο κ. Γαλάνης έχει καταφέρει να βγάλει τους εκπαιδευτικούς στο δρόμο εδώ και 4 εβδομάδες. Έθεσε σε διαβούλευση το Ν/Σ και πάνω από 5.000 άνθρωποι εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους με ό,τι προβλέπει, όπως την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη από 22 σε 26. Στις 18 Μαϊου δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι θα υποχωρήσει και θα μειώσει τον αριθμό. Τελικά κατέθεσε το νομοσχέδιο με διάταξη για 25 μαθητές ανά τάξη, ενώ γνωρίζει ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με ό,τι γινόταν πριν 30 χρόνια. Τώρα η ύλη έχει κατέβει πολύ προς τα κάτω, η όλη διαδικασία είναι πολύ πιο διαδραστική, υπάρχουν αλλόγλωσσα παιδιά στην τάξη κτλ.

Η κάμερα στην τάξη, φυσικά δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Ο μοναδικός λόγος που έβαλε – παράνομα – τις κάμερες είναι για να δώσει την δυνατότητα στους σχολάρχες των ιδιωτικών να εισπράξουν τα δίδακτρα από τους γονείς, παραμυθιάζοντάς τους ότι τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα. Όμως η σχολική τάξη έχει ανοχή στον αυθορμητισμό – που θα χαθεί με τις κάμερες – και στα λάθη που δεν πληγώνουν και δεν στιγματίζουν, δεν στοχοποιούν το παιδί, αλλά μαθαίνει από αυτά.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο