Αναβλήθηκε η σημερινή συζήτηση του Υπ.Παιδείας με τους πρυτάνεις

Δεν θα πραγματοποιηθεί  η συνάντηση Πρυτάνεων και Αρβανιτόπουλου , καθώς αρνήθηκαν να προσέλθουν στο τραπέζι του προσχηματικού διαλόγου , εφόσον οι λίστες διαθεσιμότητας με τους διοικητικούς έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

22 Νοεμβρίου 2013 10:55:33

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε σήμερα το πρωί ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος ως προεδρεύων της Συνόδου των πρυτάνεων, τονίζει ότι «είμαστε στη διάθεσή σας από τη Δευτέρα και μετά», ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση του υπουργού, αναφέροντας ότι «είναι πολύ ευχάριστο ότι, έπειτα από δύο μήνες συνεχών αιτήσεων μας για συνάντηση, αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να μας καλέσετε». 

Η επιστολή του κ.Μυλόπουλου:

«Είναι πολύ ευχάριστο ότι, έπειτα από δύο μήνες συνεχών αιτήσεων μας για συνάντηση, αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να μας καλέσετε. Δυστυχώς, η πρόσκλησή σας μου κοινοποιήθηκε χθες μετά τις 22:00, γεγονός που δεν μου επιτρέπει να ανταποκριθώ σήμερα, Παρασκευή, για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με ανειλημμένες υποχρεώσεις μου. Έχοντας επικοινωνήσει με τους Πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα και τους οποίους έχετε προσκαλέσει, 5 εξ αυτών βρίσκονται εκτός Αθηνών, σας κάνω γνωστό ότι αντιμετωπίζουν και αυτοί την ίδια δυσκολία. Είμαστε στη διάθεσή σας από τη Δευτέρα και μετά. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι εκκρεμεί να καθοριστεί μία συνάντηση με τους εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία ελπίζω να πραγματοποιηθεί και αυτή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα προβλήματα συσσωρεύονται, οδηγώντας τα Πανεπιστήμια σε πρωτοφανή αδιέξοδα. Επιπλέον, οι 2 Σύγκλητοι εκ των 8 Πανεπιστημίων, που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις των μελών τους στη διάθεση των Πρυτάνεων. Επομένως, μία συνάντηση μαζί σας, με διευρυμένη ατζέντα, με θέματα πέραν αυτών που προτείνετε, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας για συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» καταλήγει ο κ. Μυλόπουλος.

Παράνομη κρίθηκε εκ νέου, με απόφαση του Πρωτοδικείου, η απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,κατόπιν νέας αγωγής που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας. Είναι η τρίτη φορά που η απεργία κηρύσσεται παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική. 

Συνεδριάζει σήμερα και η σύγκλητος του ΕΜΠ όπου τα μέλη της αναμένεται να παραιτηθούν, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους στο Καποδιστριακό  και στο ΑΠΘ.

Την σύγκλιση  της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνους βρίσκει  τους  ΑΝΕΛ και  τη ΔΗΜΑΡ. Ανάλογο αίτημα υποβλήθηκε και από το ΚΚΕ.