ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Ν. Σαντορινιός: Κραυγή αγωνίας από την Κω - Χιλιάδες οι άνεργοι


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν. Σαντορινιός: Κραυγή αγωνίας από την Κω - Χιλιάδες οι άνεργοι

Η κατάσταση για τους εργαζόμενους, τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις στην Κω είναι πάρα πολύ δύσκολη επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο Ρόδου 103,7 ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος εξήγησε ότι κάποιες επιχειρήσεις πήραν την επιστρεπτέα προκαταβολή και σχεδόν καμία δεν έχει πάρει τις δανειακές διευκολύνσεις που διαφημίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ και είναι απορίας άξιο που πήγαν αυτές.


Ο κ. Σαντορινιός στην Πόλυ Χατζημάρκου εξήγησε με αφορμή και την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κω καθώς οι επιχειρηματίες εκφράζουν κραυγή αγωνίας γιατί ξέουν ότι ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος.

Ουσιαστικά τα νησιά μας θα ζήσουν τρεις χειμώνες, τον προηγούμενο, το καλοκαίρι (καθώς η τουριστική κίνηση είναι στο 15-20% σε σχέση με πέρυσι) και τον επόμενο χειμώνα.

Ούτε για κέρδη μπορούμε να μιλήσουμε στις επιχειρήσεις αλλά για διαχείριση ζημιών αλλά ούτε και για εργασία καθώς από τις 12.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους μόνο οι 4.000 έχουν βρει εργασία.

Ο κ. Σαντορινιός εξήγησε ότι η κυβέρνηση απαντάει, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό με ένα επίδομα, το οποίο οι περισσότεροι δεν μπορέσαν να πάρουν και ουσιαστικά τιμωρείται αυτός που έκανε κάποια μεροκάματα τον χειμώνα.

Ο τομεάρχης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ουσιαστικά εξαιτίας της πολιτικής της ΝΔ έχει καταργηθεί το μεταφορικό ισοδύναμο, τόνισε δε ότι η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τα δικαιώματα δεν θα επανέλθουν όταν η κρίση περάσει, τα πράγματα θα γίνονται όπως θέλει ο ΣΕΒ που βρίσκεται μέσα στην κυβέρνηση και οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη ΝΔ εξήγησε ο βουλευτής.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο