Ουκρανία: Εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, υποβαθμίζουν τις μειονοτικές γλώσσες

Ρατσιστικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους ψηφίζει με συνοπτικές διαδικασίες η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας.

26 Φεβρουαρίου 2014 14:39:39

Τους πρώτους νόμους ψηφίζει η νέα μεταβατική ουκρανική βουλή μετά την πτώση του Βίκτωρ Γιανούκοβιτς που δίνουν το ξεκάθαρο στίγμα της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση. 

Η νέα κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς συζήτηση στη Ράντα (ουκρανική Βουλή) θέτει εκτός νόμου και απαγορεύει τις δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμμα της Ουκρανίας ενώ υποβαθμίζει τις μειονοτικές γλώσσες και ειδικά την Ρωσική που χάνει το στάτους της επίσημης γλώσσας στην Ουκρανία. 

Ήδη σε τρεις περιφέρειες της χώρας έχει απαγορευθεί η λειτουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κόμματος του πρώην προέδρου Β. Γιανούκοβιτς. Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν επιθέσεις και βανδαλισμοί σε πολλά κτήρια του Κομμουνιστικού Κόμματος απο ακροδεξιούς και νεοναζί. 

Την ίδια στιγμή οι ακροδεξιοί του κόμματος Σβόμποντα αλλά και οι νεοναζί που πρωτοστατούσαν στις διαδηλώσεις ενάντια στον Β. Γιανούκοβιτς τοποθετούνται σε κυβερνητικές θέσεις. Στελέχη του νεοναζιστικού "Δεξιού Τομέα" διορίζονται σε θέσεις του υπουργείου Εσωτερικών. Νωρίτερα ο νέος υπουργός Εσωτερικών της χώρας είχε ανακοινώσει την διάλυση της ειδικής μονάδας καταστολής ταραχών  "Μπερκούτ" που συμμετείχε στις συγκρούσεις της πλατείας Ανεξαρτησίας στο Κίεβο. 

πληροφορίες απο την Washington Post.