Επτά νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στη Μυτιλήνη

Δυο άνθρωποι αγνοούνται σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό μετά τη βύθισης σκάφους ανοιχτά του Ακρωτηρίου Κόρακα, στην Μυτιλήνη. Μιλά στο Κόκκινο ο Γιώργος Πάλλης απο το τμήμα δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης. 

18 Μαρτίου 2014 08:00:00

φωτογραφία: Ανθή Παζανιού

Επτά είναι οι νεκροί μετανάστες –σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό-  απο τη βύθισης σκάφους, που εντοπίστηκε μετά τα μεσάνυχτα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Κόρακα, στην Μυτιλήνη.

Οκτώ άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ αγνοούνται δυο μετανάστες.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά τη διάσωση από παραπλέον σκάφος, δύο μεταναστών, οι οποίοι και έδωσαν πληροφορίες για το συμβάν.

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο πλωτά του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό παντός καιρού και παραπλέοντα σκάφη.

Δήλωση της υποψήφιας περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐας Κυρίτση για τα τραγικά γεγονότα: 

«Ο λαός του Βορείου Αιγαίου δεν θέλει άλλα Φαρμακονήσια στον τόπο του»


«Για μια ακόμη φορά ο λαός της περιοχής μας, αλλά και όλοι οι Έλληνες, συγκλονιζόμαστε από μια τραγωδία με θύματα πρόσφυγες σ' ένα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι επτά νεκροί που έχει περισυλλέξει μέχρι τώρα το Λιμενικό ανοιχτά της Λέσβου, προστίθενται στη μακρά λίστα των θυμάτων της βάρβαρης και αναποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. Η αδύναμη μνημονιακή ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά υποτάσσεται χωρίς δεύτερη σκέψη στην αντιμεταναστευτική βαρβαρότητα, που αντί να χτίζει υποτιθέμενα τείχη προστασίας, έχει σαν αποτέλεσμα ανθρώπινες τραγωδίες σαν και τη σημερινή.

Η διαρκής τραγωδία στις ελληνικές θάλασσες δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος συνανθρώπων μας. Έγκλημα με ηθικούς αυτουργούς σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Το Βόρειο Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης, πηγή ζωής, και όχι τόπος θανάτου για κατατρεγμένους πρόσφυγες.

Ο λαός του Βορείου Αιγαίου δεν θέλει αλλά Φαρμακονήσια στον τόπο του».Ακούστε: