Σ. Ρομπόλης: \"Πρόκληση η συμμετοχή μου στον αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών\"

Ο καθηγητής οικονομικών κοινωνικής πολιτικής στο Πάντειο και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σάββας Ρομπόλης, μιλά στο Κόκκινο.

22 Απριλίου 2014 09:49:35

Πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετέχει σε έναν αγώνα απο την προοπτική της ριζοσπαστικής αριστεράς για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών χαρακτήρισε την απόφασή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής οικονομικών κοινωνικής πολιτικής στο Πάντειο, Σάββας Ρομπόλης.

Τόνισε πως το διακύβευμα των ευρωεκλογών εντοπίζεται "στην ανατροπή μιας αντίφασης που υπάρχει μέσα στην Ευρώπη. Οτι αυτό το οικοδόμημα λειτουργεί με βάση των ανταγωνισμό των μελών του και όχι με βάση την αλληλεγγύη. Για αυτό οι γραφειοκράτες πρέπει να πειστούν οτι πρέπει να αλλάξουν την αρχή και τον κανόνα λειτουργίας αυτού του οικοδομήματος". 

Σύμφωνα με τον Σ. Ρομπόλη η ανάπτυξη και η απασχόληση στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα για τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ευρωβουλή . "Δεν μπορεί η Ευρώπη να συνεχίσει με το 1/4 του εργατικού δυναμικού των 28 χωρών της Ε.Ε. να βρίσκεται εκτός εργασίας και με ότι συνεπάγεται απο αυτό" τόνισε χαρακτηριστικά.   

Ακούστε: