Ινστ. Εργασίας, Σάββας Ρομπόλης με αφορμή την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα που προωθεί η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου. " />

Ρομπόλης: \"Σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να μιλάμε για ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα\"

Μιλάει στο Κόκκινο ο Επιστημονικός Δ/ντής του Ινστ. Εργασίας, Σάββας Ρομπόλης με αφορμή την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα που προωθεί η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου.

05 Ιουνίου 2014 17:27:34

"Δεν θα ήμαστε σε θέση από τον Σεπτέμβριο να μιλάμε για εθνικό ασφαλιστικό σύστημα. Με τις συντάξεις μειωμένες ήδη κατά 40% και προγραμματισμένες περαιτέρω μειώσεις τον Ιούλιο, γίνεται κατανοητό ότι συντελείται μια πλήρης ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος", επισημαίνει ο Σάββας Ρομπόλης.

Τονίζει μάλιστα ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα αναδειχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα τους επόμενους μήνες και εκτιμά ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι η προσπάθεια της πλήρους απαξίωσης των εργασιακών σχέσεων η οποία θα προσπαθήσει να επιβάλει ακόμη και την εξάλειψη της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. 

"Εάν δεν θα μπορούμε να μιλάμε στην Ελλάδα για ασφαλιστικό σύστημα, για εργασιακές σχέσεις και για συνδικαλιστικό κίνημα τότε είναι προφανές ότι βρισκόμαστε πάλι στις αρχές του 19ου αιώνα".


Ακούστε: