\"Κάτω τα χέρια από το Ελληνικό και την παραλία του Αγίου Κοσμά\"

Σε συνέλευση καλεί σήμερα, Κυριακή 22 Ιουνίου στις 19:30, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού στην ελεύθερη παραλία του Αγίου Κοσμά με στόχο την ενημέρωση και την οργάνωση των κατοίκων ενάντια στο ξεπούλημα και την οικοδόμηση του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.

22 Ιουνίου 2014 11:24:47

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι πριν από μερικά χρόνια, η δημοτική αρχή Ελληνικού, ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν τον χώρο της παραλίας του Αγίου Κοσμά και με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή αφαιρέθηκαν τα κάγκελα που εμπόδιζαν την πρόσβαση προς τις ακτές. Η παραλία του Αγίου Κοσμά αποδόθηκε σε ελεύθερη - δωρεάν χρήση για κολύμβηση και έγινε από τότε ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για χιλιάδες πολίτες από όλη την Αττική.

Σήμερα, με το νέο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς όπου οι παραλίες και οι ακτές της χώρας δέχονται μια καινούργια επίθεση από οργανωμένα συμφέροντα ιδιωτών, επιβάλλεται όσο ποτέ η άμεση παρέμβαση και οργάνωση των πολιτών ενάντια σε κάθε τέτοια προσπάθεια. 

Το ξεπούλημα του Ελληνικού που προωθείται από την κυβέρνηση μέσω του διαβόητου ΤΑΙΠΕΔ στον Όμιλο Λάτση τόσο του χώρου του πρώην αεροδρομίου, όσο και των 3χλμ της παραλίας του Αγίου Κοσμά καθιστά αναγκαία τη συσπείρωση των κατοίκων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων και των παραλιών της Αττικής.