ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Π. Πέρκα: Τα εύσημα Άδωνι δεν σημαίνουν ότι δεν θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Lamda


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Πέρκα: Τα εύσημα Άδωνι δεν σημαίνουν ότι δεν θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Lamda

Οι ευχαριστίες του Άδ. Γεωργιάδη προς την ίδια για την συστηματική προώθηση του έργου στο Ελληνικό δεν σημαίνουν ότι σε κάθε ευκαιρία δεν θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας, εκτίμησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα μιλώντας Στο Κόκκινο και την Γεωργία Σαδανά.


Οι δηλώσεις Μητσοτάκη και στελεχών της ΝΔ για το Ελληνικό, ότι θα ξεκινήσει σε μία εβδομάδα, ή δύο, δείχνουν αφενός ότι η περισσότερη δουλειά έχει γίνει από εμάς, αλλά και αφετέρου ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν κατά το νόμο, είπε η κ. Πέρκα. «Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι πρέπει να γίνει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης και Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, όπου κρίνονται οι ΚΥΑ. Και αυτό δεν έχει συσταθεί ακόμη με τα καινούργια μέλη (μέλη του είναι οι γ.γ. 11 υπουργείων)». Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε η ίδια, «οι δύο ΚΥΑ που υπολείπονται είναι δουλεμένες, έχουν φτάσει στην διαδικασία του ΚΣΔ για να εγκριθούν, για να βγει το ΦΕΚ».

Χαρακτήρισε εξάλλου «αιφνιδιαστική κίνηση» την τροπολογία που παρεμβαίνει στον ν. 4062/2012 που μεταξύ άλλων διέπει την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. «Μας είπαν και διαβεβαίωσαν και δεν θα πρέπει να αλλάξει αυτός ο νόμος», όπως τόνισε. Παράλληλα, επεμβαίνουν σε επίπεδο σχεδιασμού, την ώρα που «ό,τι έχει δρομολογηθεί μέχρι τώρα, έχει δρομολογηθεί με έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό, έτσι έχει βγει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ), έτσι δρομολογούνται και οι ΚΥΑ. Εννοείται, ότι καταψηφίστηκε από όλη την αντιπολίτευση η συγκεκριμένη τροπολογία, αλλά πέρασε με την πλειοψηφία» της κυβερνητικής παράταξης. «Πλέον, περιμένουμε … πόσες παρεμβάσεις και αλλαγές είναι δυνατόν να γίνουν», υπογράμμισε η κ. Πέρκα.

«Στο Ελληνικό τουλάχιστον ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε τουλάχιστον ότι ήταν πολύπλοκο έργο και έχουμε κάνει πάρα πολλή δουλειά … με ευχαρίστησε … αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε ευκαιρία δεν θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας … ήδη, η τοποθέτηση υφυπουργού που ήταν σύμβουλος της Lamda Development δεν είναι δείγμα ότι η ιστορία αυτή θα συνεχίσει αξιοκρατικά και δίκαια», όπως εκτίμησε.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο