ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019

Tι δείχνει η έρευνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου για την συνεχιζόμενη δυσοσμία στο Κερατσίνι


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Tι δείχνει η έρευνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου για την συνεχιζόμενη δυσοσμία στο Κερατσίνι

Δημήτρης Αβαρλής - Έντονη δυσοσμία εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά σε περιοχές του Πειραιά και ιδιαίτερα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Σήμερα με πρωτοβουλία του δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με βουλευτές της Β’ Πειραιά για το συγκεκριμένο θέμα.


Το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας δεν είναι καινούργιο και είναι έντονη η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής σε σχέση με τις συνέπειες που μπορεί να υπάρχουν στην ανθρώπινη υγεία. Το πρόβλημα έχει αναδειχθεί από τους δήμαρχους Κερατσινίου- Δραπετσώνας και του Περάματος, οι οποίοι έχουν ζητήσει την απομάκρυνση των ρυπογόνων μονάδων της Oil One και της Lafarge. Μιλώντας στο kokkino.gr ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τόνισε πως θα πρέπει να τεθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με τη σταδιακή απομάκρυνση των μονάδων, ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτεία έχει τα όργανα για να παρακολουθεί τη δραστηριότητα των εν λόγω μονάδων και να επιβάλει τις κατάλληλες ποινές όταν χρειάζεται. Πριν λίγες ημέρες το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τον Σταθμό Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Λιπασμάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ρύπο βενζόλιο για το οποίο η θεσμοθετημένη μέση τιμή είναι 5μg m-3. Σύμφωνα με τα στοιχεία το πρώτο οκτάμηνο του έτους παρατηρείται ύφεση στα επίπεδά του σε σχέση με τις μετρήσεις του περασμένου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Ωστόσο, καταγράφεται έξαρση του φαινομένου σύντομης όμως διάρκειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρίν δύο χρόνια η χορήγηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της άδειας "Εμπορίας Πετρελαιοειδών Προϊόντων κατ. A" στην εταιρεία «Oil One SA είχε προκαλέσει την αντίδραση του του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου. «Η άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών δημιουργεί πρόσθετους περιβαλλοντικούς κινδύνους από μια πιθανή διαρροή μαζούτ κατά τη διάρκεια φορτοεκφορτώσεων στα βυτία μεταφοράς και αθροίζεται στα πολλαπλά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων και οι έντονες και οχληρές οσμές» ανέφεραν τότε σε ανακοίνωσή τους.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο