ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019

Γ. Χότζογλου: Οι εργοδότες και στον τουρισμό – επισιτισμό κάνουν ό,τι θέλουν


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Χότζογλου: Οι εργοδότες και στον τουρισμό – επισιτισμό κάνουν ό,τι θέλουν

Για όλα αυτά που υφίστανται εργαζόμενοι από τους εργοδότες μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Χότζογλου, που είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό, ο οποίος αναφέρθηκε και στις καταγγελίες από την Κέρκυρα, όπου 19χρονος εργαζόμενος κατήγγειλε ότι σε κουζίνα εστιατορίου βασανίστηκε με καυτό λάδι και σπάτουλα, αλλά και σε ένα ακόμα περιστατικό στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου εργαζόμενος απειλήθηκε με όπλο από εργοδότη.


Στην Τζούλυ Τσίγκα ο κ. Χότζογλου μίλησε για μια σειρά από περιστατικά, για τους εργαζόμενους στη Μύκονο που εξαναγκάζονται από επιχείρηση να πατάνε με γυμνά πόδια στην καυτή άμμο και να υφίστανται εγκαύματα, από τους θανάτους τουριστών σε πισίνες ξενοδοχείων γιατί δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό. «Δεν υπάρχει η ελάχιστη σύνθεση προσωπικού ανά αστέρια» στις ξενοδοχειακές μονάδες και αυτό είναι αίτημα τους εδώ και χρόνια, σημείωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Ο κ. Χότζογλου τόνισε ότι αυτά δεν συμβαίνουν μόνο φέτος, συνέβαιναν εδώ και χρόνια, έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα και εξήγησε ότι αξίζει να δούμε και το που μένουν (σε κοντέινερ και αλλού) οι εργαζόμενοι, που δουλεύουν σε τουριστικές μονάδες και εστιατόρια σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί και πως οι εργοδότες κάνουν ό,τι θέλουν.

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο