ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019

Θ. Κοτσιφάκης: Οδοστρωτήρας για τα δικαιώματα των εργαζόμενων η πολιτική της ΝΔ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θ. Κοτσιφάκης: Οδοστρωτήρας για τα δικαιώματα των εργαζόμενων η πολιτική της ΝΔ

Για εμάς που αναλύαμε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά ήταν σαφές που θα πάει, απλώς το έκρυβε αυτό και θα το κρύβει κάτω από γενικές διακηρύξεις δημοκρατίας, διαφάνειας, δικαιοσύνης, αριστείας, αλλά στην πράξη, στα γεγονότα δηλαδή, στην άσκηση πολιτικής τα πράγματα θα πηγαίνουν όλο και πιο πολύ προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, του ιδιωτικού τομέα. Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο Θέμης Κοτσιφάκης, που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εκπαιδευτικός και πρώην πρόεδρος ΟΛΜΕ.


Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Κοτσιφάκης τόνισε ότι η πολιτική της ΝΔ είναι οδοστρωτήρας για τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν στοχεύει στην καλύτερη λειτουργία της δημόσιας σφαίρας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ εξήγησε το άσυλο και ιστορικά έχει συνδεθεί με τη διακίνηση ιδεών, την ελευθερία και την ακαδημαϊκότητα και η ανακίνηση του ζητήματος από τη ΝΔ με αφορμή πραγματικά προβλήματα, που υπάρχουν μεν, αλλά σε περιορισμένο αριθμό σε σχέση με αυτό που αναδεικνύει η κυβέρνηση στοχεύει αλλού.

Η Νέα Δημοκρατία, εξήγησε ο κ. Κοτσιφάκης, δεν θέλει να αντιμετωπίσει πιθανά θέματα παραβατικότητας καθώς αυτά αντιμετωπίζονταν και με τις προηγούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις, το χρησιμοποιεί στο πλαίσιο του γενικότερου κλίμα φόβου «νόμου και τάξης» που θέλει να περάσει και στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία δηλαδή «δεν μπορείτε να διεκδικείται ό,τι θέλετε».

Ο κ. Κοτσιφάκης μίλησε για την ισοπεδωτική παρουσίαση των πανεπιστημίων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. «Αν τον άκουγε κάποιος που δεν ξέρει τι συμβαίνει στην Ελλάδα θα έλεγε ότι εδώ είναι ‘μπάτε σκύλοι αλέστε’, είναι πανεπιστήμια που είναι πολύ κατωτέρας στάθμης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα αναρωτήθηκε για το αν έχει ευθύνη η ΔΑΠ ΝΔΦΚ που είναι πρώτη πολιτική δύναμη στα πανεπιστήμια. «Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να σπείρουν τον φόβο» επισήμανε.

Αντιδράσεις υπήρξαν και θα υπάρξουν και επί του πρακτέου όταν θα επιχειρηθούν πράξεις κατάλυσης του ασύλου σημείωσε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο