ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

Μακεδονομάχοι χωρίς αιτία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μακεδονομάχοι χωρίς αιτία

Ιάσων Μπάντιος - Σε φιλικό κλίμα υποδέχθηκε την νέα προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Μαρία Αντωνίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Ττζιτζικώστας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνέχιση λειτουργίας του γραφείου στη Θεσσαλονίκη, ενώ από κοινού με την κ. Αντωνίου εξέφρασαν την ανησυχία τους σε σχέση με την «επιζήμια» Συμφωνία των Πρεσπών και τα μακεδονικά προϊόντα.


Πιο συγκεκριμένα η κ. Αντωνίου επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι «είμαστε εδώ για να καταφέρουμε να περάσουμε σε όλους τους Έλληνες το μήνυμα ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα», και «σε αυτή τη προσπάθεια θα είμαστε μαζί και κυρίως να δούμε τι μπορούμε να λειάνουμε από την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών».

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε πως «θα συνεργαστούμε πολύ στενά με την κ. Αντωνίου σε θέματα καθημερινότητας αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας των μακεδονικών προϊόντων και της προβολής της Μακεδονίας και των προϊόντων της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «έχουμε μια απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια, όπως έχει πια αποδειχθεί, Συμφωνία των Πρεσπών, και πρέπει να δουλέψουμε όλοι οι φορείς μαζί προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας, να μην έχουν προβλήματα τα Μακεδονικά προϊόντα, τα προϊόντα του τόπου μας στο εξωτερικό».

Ο περιφερειάρχης προανήγγειλε μάλιστα πως μόλις αναλάβει επίσημα η κ. Αντωνίου «θα γίνει μια ευρεία σύσκεψη και με τα επιμελλητήρια και τους φορείς προκειμένου να δούμε πως θα μπορέσουμε να ενοποιήσουμε τις δράσεις μας και να τις αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο για να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο».

Πετυχημένος θεσμός το γραφείο πρωθυπουργού

Την χαρά και την ικανοποίηση του για την συνέχιση του πρωθυπουργικού γραφείου, το οποίο πλέον θα ονομάζεται γραφείο Μακεδονίας, εξέφρασε ο Απ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή είχα εισηγηθεί το γραφείο αυτό να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι ο τόπος μας, η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία χρειάζεται μια δομή η οποία θα έχει ουσιαστικό ρόλο και θα μπορεί να ενισχύει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι φορείς και οι θεσμοί της περιοχής, προκειμένου να έρθουμε σε μια καλύτερη συνεργασία με την κυβέρνηση, με τα υπουργεία, με τις γενικές γραμματείες, αλλά και να λύνουμε μια σειρά από επί μέρους ζητήματα, όπως έγινε στο παρελθόν».

Από την πλευρά της η κ. Αντωνίου επισήμανε ότι «το γραφείο θα εγκαινιαστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως Γραφείο Μακεδονίας» και αναφερόμενη στον κ. Τζιτζικώστα τόνισε ότι «είμαστε χρόνια φίλοι και συναγωνιστές και αυτό σε όλα τα ζητήματα που αφορούν και τη Μακεδονία μας και τη Βόρεια Ελλάδα θα μας οδηγήσει στο να πετύχουμε πράγματα».

Για την προεκλογική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για κατάργηση του γραφείου ούτε λόγος.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο