ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Επικίνδυνες για την δημόσια Υγεία οι χρυσαυγίτικες απόψεις στην περίθαλψη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Επικίνδυνες για την δημόσια Υγεία οι χρυσαυγίτικες απόψεις στην περίθαλψη

Γιατρός αποκλείεται να πει ότι θα περιθάλπτει μόνο Έλληνες, τα επικοινωνιακά κόλπα Κικίλια και της κυβέρνησης Μητσοτάκη με χρυσαυγίτικα συνθήματα είναι επικίνδυνα για την δημόσια Υγεία, το κόστος άμεσης περίθαλψης ενός μεταδοτικού νοσήματος δεν συγκρίνεται με την αντιμετώπιση μίας επιδημίας, τόνισε το μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Βαρνάβας Στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά.


Η εγκύκλιος Κικίλια «επαναλαμβάνει αυτά που ισχύουν μέχρι στιγμής -με κάπως διφορούμενο τρόπο, αλλά τα επαναλαμβάνει ... άλλωστε, μία εγκύκλιος δεν μπορεί να αλλάξει ούτε υπουργική απόφαση ούτε νόμο», σημείωσε ο κ. Βαρνάβας.

«Το ζήτημα είναι τι εξυπηρετεί τόσος θόρυβος, για μία εγκύκλιο που επαναλαμβάνει γνωστά πράγματα», συνέχισε ο ίδιος. «Βγήκε με διαρροή ότι πλέον προσφέρουμε περίθαλψη... "μόνο για Έλληνες", αυτή ήταν η επιδίωξη από πλευράς επικοινωνιακής σκοπιμότητας, να επαναληφθεί το αφήγημα ότι η κυβέρνηση πλέον φροντίζει την υγεία των Ελλήνων, άρα αφήνει έξω όλους αυτούς που αποκαλούσε "λαθραίους", όλους τους μετανάστες, όλους όσους όταν βρεθούν σε δυσκολία με την υγεία τους δεν έχουν να πάνε στις υπηρεσίες Υγείας».

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι συνεχίζει να ισχύει ο νόμος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και εξασφαλίζει σε όλους πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, κάτι που είναι θέμα δημόσιας Υγείας. «Δεν είναι δυνατόν κάποιος π.χ. με μεταδοτικό νόσημα να μένει εκτός συστήματος Υγείας και να κινδυνεύει όλη η κοινωνία, για τις χρυσαυγίτικες απόψεις κάποιων, ότι εμείς παρέχουμε περίθαλψη μόνο σε Έλληνες. Οι κοινωνίες πλέον δεν αντέχουν τέτοιου είδους θεωρίες», όπως είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «το οικονομικό κόστος μίας επιδημίας είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να συγκριθεί με την οποιαδήποτε νοσηλεία ενός μετανάστη». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Βαρνάβας, «γιατρός αποκλείεται να το πει αυτό το πράγμα».

Σχολιάζοντας το περιστατικό βίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ο κ. Βαρνάβας ανέφερε ότι ορθώς η ΟΕΝΓΕ στηλιτεύει το περιστατικό, αλλά όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να μην σχολιάζει ούτε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ούτε την εγκύκλιο Κικίλια, ούτε τίποτε άλλο. Δεν είναι δυνατόν, σημείωσε, η Ομοσπονδία να μην ενδιαφέρεται για το ότι οι 904 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί το Μάιο, θέσεις μονίμων γιατρών, δεν έχουν προχωρήσει και έχουν παγώσει γιατί ουσιαστικά μετατράπηκαν σε 1.500 θέσεις αστυνομικών.

Η ψυχίατρος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αφροδίτη Ρέντζου έχει δίκιο για την αστυνομική αυθαιρεσία, δεν έχει δίκιο όμως να κλείνει τα μάτια σε όλα τα υπόλοιπα, είπε χαρακτηριστικά.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο