ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Πέμπτη από το τέλος η Ελλάδα στην οδική ασφάλεια παρά την βελτίωση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Πέμπτη από το τέλος η Ελλάδα στην οδική ασφάλεια παρά την βελτίωση

Παρά τα πολλά και σημαντικά οδικά έργα που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο κεντρικό οδικό δίκτυο της χώρας, την προώθηση της κυκλοφοριακής αγωγής και της χρήσης ζώνης και κράνους, η Ελλάδα παραμένει ουραγός σε θέματα οδικής ασφάλειας, σημείωσε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά.


Η κ. Χρυσοβελώνη περιέγραψε αναλυτικά τις θλιβερές επιδόσεις της Ελλάδας στην οδική ασφάλεια, που το 2018 ήταν καλύτερες μόνο αυτών της Πολωνίας, της Λετονίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην Ευρώπη.

Από το 1996 ως και το 2018 έχει καταδειχθεί στατιστικά ότι η μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων συνδέεται άρρηκτα με την βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων και τον εκσυγχρονισμό των αυτοκινητοδρόμων όπου η προηγούμενη κυβέρνηση υλοποίησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πολύ σημαντικά έργα αυτοκινητοδρόμων, όπως σημείωσε, αλλά πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω η προσπάθεια όλων και η οδική ασφάλεια πρέπει να είναι στην κορυφή της ατζέντας, με μεγαλύτερη προσοχή από την πολιτική ηγεσία.

Είχε επίσης υπάρξει μέριμνα από την προηγούμενη κυβέρνηση για την βελτίωση της εκπαίδευσης των νέων οδηγών, σημείωσε η ίδια, καθώς και την καθιέρωση του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, της επέκτασης της χρήσης κράνους και ζώνης ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2011-2020, με στόχο την μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων κατά 50% σε μία δεκαετία, σε αντιστοιχία προς τον κοινοτικό στόχο, έχει οδηγήσει ώστε ενώ το 2010 στην Ελλάδα καταγράφηκαν από την ΕΛΑΣ 1.162 θάνατοι σε οδικά ατυχήματα, ο αριθμός τους το 2018 να έχει υποχωρήσει κατά 39% στους 709.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο