ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Στη δικαιοσύνη η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» για την μονάδα αποβλήτων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Στη δικαιοσύνη η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» για την μονάδα αποβλήτων

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η περιφερειακή παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» αναφορικά με την μονάδα αποβλήτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη και την διαδικασία που ακολούθησε η απερχόμενη διοίκηση λίγο πριν την λήξη της θητείας της.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη, «παραβιάζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες και επιδεικνύοντας περισσή σπουδή η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε σήμερα στη γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) ανατολικού τομέα Π.Κ.Μ. στην οποία εντάσσεται και η 1η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) Ανατολικού Τομέα ΠΕ Θεσ/νίκης».

Την έντονη αντίθεση τους εξέφρασαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λάζαρος Τόσκας και Αθανάσιος Χειμώνας που αποχώρησαν καταγγέλοντας τη διαδικασία και προειδοποιώντας ότι η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» θα προσφύγει και δικαστικά για να ακυρωθεί η διαδικασία.

Παράλληλα η παράταξη επισημαίνει πως εφόσον η μονάδα είναι χωροθετημένη στην Θεσσαλονίκη και οι συνέπειες του έργου αφορούν στους κατοίκους της και στον περιβάλλοντα χώρο, αρμόδια για να εξετάσει το θέμα είναι η Μητροπολιτική Επιτροπή της Θεσσαλονίκης και όχι η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Χρήστος Γιαννούλης, επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» με δήλωση του αναφέρεται στο παράδοξο της διαδικασίας σημειώνοντας πως «λίγες ημέρες πριν ορκιστούν οι νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι και η διοίκηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκε μέσω... παράκαμψης γνωμοδότηση για μονάδα αποβλήτων ανατολικού τομέα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρακάμπτοντας διαδικασίες και τυπικές φόρμες, προσπάθησε με επιμονή να γνωμοδοτήσει υπέρ της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων παρά το γεγονός πως μία σειρά τεχνικών δεδομένων καταρρίπτουν κάθε επιχείρημα για την σπουδή και την βιασύνη της Περιφέρειας και μάλιστα λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία».

Διαβάστε σχετικά: Χρ. Γιαννούλης: Τρέχουν να προλάβουν τους νέους συσχετισμούς στην περ. Κ. Μακεδονίας
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο