ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

H Γκρέτα «μας βγάζει όλους από τον καναπέ»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

H Γκρέτα «μας βγάζει όλους από τον καναπέ»

Είναι κυριολεκτικά «μπούρδες» οι επιθέσεις κατά της Γκρέτα Τούνμπεργκ, κατάφερε να εμπνεύσει εκατομμύρια για το περιβάλλον στον «ένοχο» λευκό κόσμο, που συνήθισε στα «παιδιά του 20» με τις ζαχαρωμένες εκθέσεις για αξίες και παραδόσεις, είπε η επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF Ελλάς Θεοδότα Νάντσου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


H κ. Νάντσου αναφέρθηκε στην Γκρέτα Τούνμπεργκ, την έφηβη Σουηδή στο πρόσωπο της οποίας έχει βρει έναν δυναμικό εκπρόσωπο το τελευταίο διάστημα το περιβαλλοντικό κίνημα στην Ευρώπη και όχι μόνο, αλλά και τις επιθέσεις που δέχεται. «Είναι μπούρδες ... εάν υπάρχει κάποιος να πει ότι τα οικολογικά προϊόντα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έγιναν το μεγαλύτερο σύστημα στον κόσμο ... θα βγω στο Σύνταγμα να πω ότι έκανα λάθος ... αυτή η κοπελιά ξεκίνησε μόνη της, έξω από το σχολείο, μετά έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας, δεν την ήξερε ούτε η θεία της ... έγινε μεγάλη φίρμα; Πολύ καλά έκανε ... στο πρόσωπό της ο κόσμος βρήκε μία κλιματική ηρωίδα, που δεν υπήρχε ... κατάφερε να εμπνεύσει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και μάλιστα τον κόσμο που φταίει, τον λευκό κόσμο σε Ευρώπη και Αμερική ... κινεί τον κόσμο προς την σωστή κατεύθυνση», τόνισε η κ. Νάντσου.

«Έχουμε συνηθίσει τα παιδιά μας να κάθονται μπροστά στα παιχνίδια και στην καλύτερη να είναι "παιδιά του 20" με κάτι ζαχαρωμένες εκθέσεις, για τις αξίες και τις παραδόσεις που είχαμε κι εμείς ... αυτό το κορίτσι κάνει κάτι καινούργιο και μας βγάζει όλους από τον καναπέ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενοι στην τεράστια καταστροφή στον Αμαζόνιο στην αρχή της συνέντευξης, η ίδια σημείωσε ότι στον Αμαζόνιο πάντα υπήρχαν εμπρησμοί για να αποψιλώσουν παράνομα εκτάσεις για καλλιέργεια, κτηνοτροφία, κτλ., αλλά αυτή τη χρονιά λόγω της πολιτικής Μπολσονάρο «έχει γίνει της κακομοίρας» στην Βραζιλία. Επιτέλους, κινητοποιήθηκαν αρχηγοί κρατών, λόγω της μαζικής κατακραυγής, ο κόσμος «βγήκε στα κάγκελα» γιατί ο Αμαζόνιος είναι το σπίτι όλων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχει επίδραση σε όλο τον πλανήτη, υπογράμμισε. Τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Βραζιλίας, αφού πρώτα κατηγόρησε τις ΜΚΟ (μεταξύ τους WWF και Greenpeace), τους Ευρωπαίους, κτλ., φαίνεται να αρχίζει κάτι να κάνει, είπε η κ. Νάντσου.

Χαρακτήρισε επίσης σημαντική την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Μακρόν να σταματήσει την διαδικασία για εμπορική συμφωνία ΕΕ-Mercosur, που δίνει κίνητρο για μαζική παραγωγή κρέατος και άλλων προϊόντων με μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα, αλλά και νέες καταπατήσεις εκτάσεων και επεκτάσεις καλλιεργειών, αλλά και τις αντίστοιχες κινήσεις εκκλησιών όπως της καθολικής εκκλησίας, που έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στους πληθυσμούς της περιοχής.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο