ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Ορκίστηκε ο Κ. Ζέρβας και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ορκίστηκε ο Κ. Ζέρβας και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Ιάσων Μπάντιος - Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η ορκωμοσία του νέου δημάρχου της πόλης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, καθώς και των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.


Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, ενώ στη συνέχεια ορκίστηκαν οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στο όραμα του για τη Θεσσαλονίκη, ενώ ξεχώρισε η αναφορά του στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της διοίκησης της ιστορικής μας πόλης έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και των προκλήσεων. Αναλαμβάνω τη διοίκηση μιας πόλης μοναδικής, με ιστορία 2,5 χιλιάδων χρόνων, με πολλαπλά πολιτισμικά αποτυπώματα ανά τους αιώνες, αλλά και μια πόλη με εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές» ανέφερε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η αναφορά στις συνεργασίες

Παράλληλα, ο νέος δήμαρχος έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας πως «αρκετά με τους διχασμούς, αρκετά με τις ρηχές αντιπαραθέσεις, με τους διαγκωνισμούς που έχουν επιπτώσεις στο σώμα και την ψυχή της πόλης».

Όπως συμπλήρωσε, «θα δείτε σε λίγες μέρες ότι το διοικητικό σχήμα που επέλεξα επιβεβαιώνει την πρόθεση να πορευτούμε όλοι μαζί. Όλα αυτά, άλλωστε, τα έλεγα προεκλογικά, τα πίστευα τότε τα πιστεύω σήμερα και δεν σκοπεύω να μετακινηθώ ούτε εκατοστό από απόψεις, από αρχές».

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε με φόντο την ακύρωση της συνάντησης της παράταξης «Θεσσαλονίκη υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου, ο οποίος αντέδρασε έντονα τις προηγούμενες ημέρες στην φημολογία και στα δημοσιεύματα που φέρουν πέντε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του να ετοιμάζονται να ανεξαρτητοποιηθούν και να συμπράξουν με την διοίκηση Ζέρβα. Η αναβληθείσα  συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η Ελληνική Επανάσταση και η εθνική συνείδηση

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η αναφορά του κ. Ζέρβα στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν, και στους οποίους όπως είπε θα συμμετάσχει επίσημα και η πόλη της Θεσσαλονίκης. «Να είστε σίγουροι πως η Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τρόπο μοναδικό.  Θα συμμετάσχει γιατί η εθνική συνείδηση για εμάς είναι πλούτος και όχι περιορισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το όραμα για την πόλη

Αναφερόμενος στο όραμα του για τη Θεσσαλονίκη δήλωσε πως «το δικό μου όραμα είναι μία πόλη με Μετρό, με ανακαινισμένο αεροδρόμιο, με λιμάνι σε αναπτυξιακή τροχιά, μία πόλη με αναπλασμένη τη ΔΕΘ, με αυξητικές τάσεις στον τουρισμό, στον υψηλού επιπέδου τουρισμό, με πράσινο και αστικές συγκοινωνίες – χερσαίες και θαλάσσιες, μία πόλη με σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, με χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με υποδομές, νέα γήπεδα, ποδηλατόδρομους».

«Με ευταξία και με σοβαρή οικονομική δραστηριότητα. Μία πόλη που δεν θα διχάζεται σε προοδευτικούς και συντηρητικούς ούτε θα υπηρετεί την μία ατζέντα έναντι της άλλης για λόγους μικροπολιτικούς. Μια πόλη που θα παρακολουθεί κάθε εξέλιξη, θα σέβεται τα δικαιώματα όλων, θα είναι φιλόξενη, ανεκτική, με ισχυρή εθνική ταυτότητα και ταυτόχρονα ανοιχτή σε κάθε νεωτερισμό και νέο ρεύμα» συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας.

Παρουσία του υπ. Εσωτερικών

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του αφού συνεχάρη τον εκλεγμένο δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων ανέφερε πως «τώρα είναι η ώρα της δημιουργίας, του έργου, της ενότητας, της συνεργασίας και των συγκλίσεων. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα το έργο στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη».

Παρόντες και παρούσες στην ορκωμοσία ήταν εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, βουλευτές και βουλεύτριες που εκλέγονται στην Α’ Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι φορέων και ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο