ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019

Πίστωση χρόνου και υπομονή ζήτησε από τους Θεσσαλονικείς ο Κ. Καραμανλής


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Πίστωση χρόνου και υπομονή ζήτησε από τους Θεσσαλονικείς ο Κ. Καραμανλής

Ιάσων Μπάντιος - Στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ παρέπεμψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε σχέση με το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση, δεν μίλησε για το δικό του σχέδιο, και ζήτησε πίστωση χρόνου και υπομονή από τους πολίτες.


Ο κ. Καραμανλής βρέθηκε το πρωί της Τρίτης για πρώτη φορά στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και είχε συνάντηση με το νέο διοικητικό συμβούλιο. Απέφυγε ωστόσο να προβεί σε κάποια συγκεκριμένη δήλωση καθώς μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε γενικόλογα στην ανάγκη ανάταξης των αστικών συγκοινωνιών και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, δεν διατίθεται στην παρούσα φάση να αντικαταστήσει τον «κακό και καταστροφικό» για τις συγκοινωνίες νόμο Σπίρτζη, όπως έλεγε η ΝΔ προεκλογικά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καραμανλής, «ο Οργανισμός σε αυτή τη φάση θα μείνει κρατικός, όπως έχουμε εξηγήσει δεν ερχόμαστε για να αποδομήσουμε και να διαλύσουμε».

«Αυτό που θέλουν οι Θεσσαλονικείς είναι αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες, δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι κρατικές ή ιδιωτικές οι συγκοινωνίες σε αυτή τη φάση. Έχουμε τα ζητήματα της εκκαθάρισης τα οποία πρέπει να τελειώσουμε, υπάρχουν τα ζητήματα στα διοικητικά δικαστήρια που έχουν οι παλιοί μέτοχοι, πριν ξεκαθαρίσουν αυτά θα ήταν ανώριμο εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας να πάρει μια απόφαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα» συμπλήρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ζήτησε πίστωση χρόνου και υπομονή από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

«Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ» ενημέρωσε σχετικά ο κ. Καραμανλής σημειώνοντας πως ως υπουργείο «θα πρέπει άμεσα να προβούμε στην προμήθεια νέων λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Επιτιθέμενος δε στην προηγούμενη κυβέρνηση ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως «η κατάσταση στον ΟΑΣΘ ήταν τραγική, μια κατάσταση της απόλυτης διάλυσης». Όπως είπε, «μέσα σε τέσσερα χρόνια τα έσοδα του Οργανισμού από 50 εκατομμύρια έχουν πέσει στα 24 εκατομμύρια», και «αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΑΣΘ στους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι τραγικές».

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης όπου και ενημερώθηκε για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο σημείο, όπως η επιχωμάτωση των αρχαίων ευρημάτων και η τοποθέτηση της πλάκας οροφής.

Ο υπουργός δήλωσε πως και σε αυτό το θέμα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα σχέδια που έχει για την επιτάχυνση του έργου, τονίζοντας πως πρωταρχικός στόχος είναι η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και χρήματος.

«Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλησε με ειλικρίνεια. Είδαμε επικοινωνιακά τεχνάσματα και μια φτηνή επιθεώρηση διότι σήμερα στον σταθμό Βενιζέλου και διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν εργοτάξια, ότι όχι απλώς δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού αλλά όπως μας ειδοποίησαν δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μελέτη» δήλωσε ο κ. Καραμανλής, συμπληρώνοντας πως «εμείς δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, θα εγκαινιάσουμε Μετρό».

Ο αρμόδιος υπουργός απέφυγε να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την παραμονή ή όχι των αρχαίων ευρημάτων στο σημείο.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής βρέθηκε στον σταθμό της Αγίας Σοφίας του Μετρό, ενώ στο πρόγραμμα του έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, καθώς και τον πρόεδρο του ΤΕΕ-Τμήμα Κ. Μακεδονίας, Πάρι Μπίλια.

Σημειώνεται ότι ο υπ. Μεταφορών και Υποδομών συνοδεύεται στην επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη από τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, καθώς και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Γ. Καραγιάννης και Ν. Σταθόπουλος.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο