ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019

Θ. Φωτίου: Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θ. Φωτίου: Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν χρειάζεται απλώς «αντιστοίχιση» του ΣΥΡΙΖΑ με την βάση του, χρειάζεται να γίνει ξανά το κόμμα που θα βγάλει τον λαό στο προσκήνιο, την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης προωθεί ένα καθεστώς άγριας ιδιώτευσης και το «ο καθένας εναντίον του άλλου», τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Θεανώ Φωτίου Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στο στόχο να αντιμετωπιστεί το «μείζον έλλειμμα επικοινωνίας με τον λαό, όπου πρέπει να συμβάλλει το “νέο” κόμμα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ … όλον αυτόν τον καιρό συζητάμε και γίνονται πολύ σημαντικές προσπάθειες».

Επεσήμανε ότι «δεν είναι απλά το να αντιστοιχηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την βάση, είναι να γίνει πάλι το κόμμα που θα βγάλει τον λαό στο προσκήνιο … τον λαό που θυμάστε ότι βγήκε στο προσκήνιο και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», την ώρα που «σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θέλει να ξαναβγεί ο λαός στην εξουσία, αλλά ένα καθεστώς άγριας ιδιώτευσης και ένα κλίμα “ο καθένας εναντίον του άλλου”».

Το δεύτερο σημείο είναι το πρόγραμμα, που «πρέπει να έχει δύο σκέλη: να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του λαού που πέτυχε όλα αυτά τα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να τις διευρύνει, με πρωταγωνιστή τον λαό και την κοινωνία», συνέχισε η κ. Φωτίου.

«Αυτή είναι η δύσκολη δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Έτσι μόνο και με σαφές πρόγραμμα … και με έναν νέο τρόπο οργάνωσης, μπορούμε να επικοινωνήσουμε πια με όλη την κοινωνία, τα μηνύματά μας και τους τρόπους διεκδίκησης και πάλης», όπως τόνισε.

Στην αρχή της συνέντευξης, η ίδια αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα ενώ ήταν έργο της κυβέρνησης Τσίπρα παρουσιάστηκαν σαν πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από την άρση των capital controls που εμπόδιζε η έλλειψη μίας υπογραφής του Γ. Στουρνάρα, ως τις εξαγγελίες για τους παιδικούς σταθμούς και την προσπάθεια οικειοποίησης του ΚΕΑ.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο