ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019

Π. Πέρκα: Η νέα κυβέρνηση να ολοκληρώσει το Μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς καθυστερήσεις


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Πέρκα: Η νέα κυβέρνηση να ολοκληρώσει το Μετρό Θεσσαλονίκης χωρίς καθυστερήσεις

Την ανάγκη η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να διατηρήσουν τον σχεδιασμό που υπάρχει για τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό τόνισε η βουλευτής Φλώρινας και αναπλ. τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο.


Όπως ανέφερε η κ. Πέρκα, «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε σχεδόν να ολοκληρώσει το έργο, έχει φτάσει σε πολύ καλό σημείο, και βεβαίως υπάρχει ένα «λεπτό» σημείο που αφορά τα αρχαία στη στάση Βενιζέλου» και συμπλήρωσε πως «με πρωτοβουλίες του δήμου η πόλη και η κυβέρνηση πήραν τις αποφάσεις και προχώρησε η μέθοδος η οποία είναι η διεθνώς βέλτιστη πρακτική, δεν τα ξηλώνεις τα αρχαία, τα αναδεικνύεις διότι αποτελούν ένα τοπόσημο».

«Δεν γίνεται για ένα έργο που έχουν γίνει οι μελέτες και έχει δρομολογηθεί δεν μπορείς να το ξαναπάς πίσω και να ξαναρχίσεις να μελετάς άλλη μέθοδο, είναι σαν να το ρίχνεις στις καλένδες. Νομίζω ότι η πόλη έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με την κατασκευή του Μετρό και πρέπει αυτό να το αφήσει η καινούργια κυβέρνηση να συνεχίσει όπως έχει δρομολογηθεί για να έχουμε επιτέλους Μετρό σε ένα χρόνο» ανέφερε στη συνέχεια η κ. Πέρκα.

Σε σχέση με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί μέχρι σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «αν όλα συνεχίσουν όπως δουλεύτηκαν μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί».

«Οτιδήποτε πας να πειράξεις σε μια σύμβαση και ένα έργο που έχει δρομολογηθεί πάει πολλά βήματα πίσω. Τα έργα γίνονται με συνέχεια, αν έρχεται η επόμενη κυβέρνηση και τα ξηλώνει δε θα γίνει τίποτα» δήλωσε και εξέφρασε την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική στο συγκεκριμένο θέμα.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στο θέμα του ΟΑΣΘ η κ. Πέρκα έκανε λόγο για «παρέμβαση σωτηρίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το συγκοινωνιακό έργο, τον ΟΑΣΘ και τους εργαζομένους» σημειώνοντας δε ότι «βεβαίως πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα, μια δουλειά με μελέτες, σοβαρές προτάσεις και ολιστικό πρόγραμμα».

«Για την από-ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ είχαμε δεχθεί σκληρή κριτική από τον κ. Καραμανλή και τον κ. Μητσοτάκη. Τώρα έχω καταλάβει ότι δέχονται αυτό το μοντέλο, δεν επιστρέφουν στο παλιό για το οποίο έχουν μεγάλες ευθύνες διαχρονικά, και αυτό είναι ένα θετικό» συμπλήρωσε στη συνέχεια.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο