ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019

Γ. Γκιόλας: «Έχουν να λαμβάνουν και πέρα από την ευλογία» στη ΝΔ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Γκιόλας: «Έχουν να λαμβάνουν και πέρα από την ευλογία» στη ΝΔ

Όλη η συζήτηση για την αναγραφή θρησκεύματος στα απολυτήρια και το μάθημα των θρησκευτικών, τις παρελάσεις και τους σημαιοφόρους αριστούχους... ενός μήνα, είναι μία επιδίωξη της ΝΔ να προσελκύσει συγκεκριμένες ομάδες και τον κλήρο, από τον οποίο «έχουν να λαμβάνουν και πέρα από την ευλογία...», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


«Για τις σημαίες, τα άμφια και τα "ιερά" δεν έχω να πω κάτι, ο καθένας στα του οίκου του ... αλλά οι ιεροδιδάσκαλοι τι δουλειά έχουν στην εκπαίδευση και την παιδεία των νεοελλήνων; ... Πουθενά στην πολιτισμένη Δύση τα πιστοποιητικά που δίνουν δεν λένε «άθεος» ή ότι δήλωσε πως δεν θέλει να λάβει διδασκαλία των θρησκευτικών», σχολίασε ο κ. Γκιόλας.

Για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις, σημείωσε επίσης ότι στην επερχόμενη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα παρελάσουν τα παιδιά και μέσα σε ένα μήνα θα πρέπει να ξέρει μία δασκάλα της 6ης Δημοτικού π.χ. ποιος είναι ο καλύτερος; Με ποια κριτήρια θα επιλέξει; Στο Δημοτικό με την βαθμολογία του Α, Β, Γ, το Α παίρνουν 30-40% των παιδιών. Σε ποια ζυγαριά θα μπούν;

«Αυτά είναι πράγματα από το ζοφερό παρελθόν», όπως είπε, η ΝΔ επιδιώκει προφανώς μία «έξωθεν καλή μαρτυρία» και υποστήριξη του κλήρου και «έχουν να λαμβάνουν και πέρα από την ευλογία...».

Αντίστοιχα, για τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας, μιλούν για προώθηση της εθνικής συνείδησης που έχει να φοβάται από τους δίπλα, είναι περίκλειστο, κτλ. Πράγματα που έχουν λυθεί εδώ και αιώνες στην Ευρώπη και πλέον και στα συντάγματα των διπλανών μας. Από την ιδεοληψία τους προκύπτουν όλα αυτά, είναι σαφές.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο