ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι αντικυβερνητικές πορείες των συνδικάτων, των οργανώσεων και των φοιτητικών συλλόγων με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ.


Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν με πανό και συνθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, την κατάργηση του ασύλου και τις εκκενώσεις καταλήψεων στην Αθήνα.

Η πορεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου απ`όπου και ξεκίνησε. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να μπει ένα τέλος στα μέτρα λιτότητας και την ανεργία ενώ παράλληλα διεκδικούν σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων.

Με σύνθημα «Σύγχρονοι όροι δουλειάς για ζωή με δικαιώματα» διαδήλωσαν μέλη του ΠΑΜΕ η πορεία του οποίου ξεκίνησε στην πλατεία Αριστοτέλους όπου και κατέληξε.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η πορεία των φοιτητικών συλλόγων, των κινημάτων και των συλλογικοτήτων που ξεκίνησε από την Καμάρα όπου και ολοκληρώθηκε.

Κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ που περικύκλωσαν το πανεπιστήμιο αλλά και το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές ατόμων που κατευθύνονταν στην συγκέντρωση ακροδεξιών στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. 

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο