ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019

Δ. Αυγέρη: Από το «και μετρό και αρχαία» πάμε στο «ούτε μετρό ούτε αρχαία»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Αυγέρη: Από το «και μετρό και αρχαία» πάμε στο «ούτε μετρό ούτε αρχαία»

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στην ΔΕΘ μόνο για να αναστατώσει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο η αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών, Μακεδονίας - Θράκης, και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.


Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός «έφερε ένα καλάθι γεμάτο κυρίως για τους λίγους, τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα, και η ευχαρίστηση αυτή φάνηκε και από την επιδοκιμασία στο πρόσωπο κάποιων επιχειρηματιών με ιδιαίτερες εκλεκτικές συγγένειες με τον κ. Μητσοτάκη προχθές, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων».

Αναφορικά με την ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη σε σχέση με τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό η κ. Αυγέρη δήλωσε πως «από την οριστική λύση που είχε δώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 4,5 χρόνια, από το «και μετρό και αρχαία» πάμε στο «ούτε μετρό ούτε αρχαία»», ενώ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το Μετρό θα παραδοθεί στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης το 2023, ενώ είναι κατά 75% έτοιμο.

Σύμφωνα με την κ. Αυγέρη ο πρωθυπουργός προχωρά σε αυτή την αλλαγή σχεδίου «για να ικανοποιήσει την όρεξη κάποιων που έχει ήδη ανοίξει», όπως οι εργολάβοι. «Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι ανάστατη, υπάρχει ήδη ένα έντονο κίνημα που έχει διαμορφωθεί, ενάντια σε αυτή την απόφαση της απόσπασης. Ο σταθμός της Βενιζέλου και όλη αυτή η πολιτική που επανασχεδιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι η αφετηρία για να αναπτυχθεί ένα νέο δυναμικό κίνημα στην πόλη» τόνισε στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης και τον ΟΑΣΘ η Δ. Αυγέρη διαπίστωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι έτοιμος να κάνει ανακοινώσεις, ενώ «δεν μας λέει ποιος θα έρθει να πάρει προίκα όλο αυτό τον στόλο που θα εφοδιάσει η κυβέρνηση τον ΟΑΣΘ».

Κληθείσα να σχολιάσει την ανακοίνωση του πρωθυπουργού σε σχέση με τις εξορύξεις στην περιοχή της Θράκης η κ. Αυγέρη δήλωσε πως «ανοίγει μια νέα τρύπα η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης για κάτι που είχε αναστατώσει και είχαν αντιδράσει οι κάτοικοι της Θράκης», καθώς «δημιουργεί μια μεγάλη κοινωνική αναστάτωση» και «είναι προφανές τι εννοεί όταν μιλάει για ανάπτυξη για όλους, μιλάει για κέρδη για λίγους, χωρίς να τον ενδιαφέρει η περιβαλλοντική επιβάρυνση των επενδύσεων».

Τέλος, η κ. Αυγέρη σχολίασε το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ καμία αναφορά στην Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως η ίδια σημείωσε, «πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ποτίσει εθνικό δηλητήριο την ελληνική κοινωνία». «Ακούσατε κάτι περί προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών;», διερωτήθηκε στη συνέχεια.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μας πάει πίσω, με κίνηση όπισθεν, και μάλιστα χρησιμοποιώντας αντι-οικολογικά καύσιμα» δήλωσε καταληκτικά η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο