ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Χρ. Δουίτσης: Κανένα έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη, η οποία επιστρέφει στην μιζέρια


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χρ. Δουίτσης: Κανένα έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη, η οποία επιστρέφει στην μιζέρια

«Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τρώει από τα έτοιμα» δήλωσε σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο.


Όπως συμπλήρωσε, «προσπάθησε να παρουσιάσει μια σειρά από ευεργετικές ρυθμίσεις και μέτρα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως δικά του, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και οι 120 δόσεις», ενώ «επιβεβαίωσε την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την αποδιάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων και τη δυνατότητα που θα δώσει στις επιχειρήσεις να μπορούν να «βγαίνουν» από τις κλαδικές συμβάσεις».

Σε σχέση με την αλλαγή του σχεδιασμού στον σταθμό Βενιζέλου ο κ. Δουίτσης εκτίμησε πως «αυτό που κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης με την ανακοίνωση για το Μετρό είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη αναστάτωση στην πόλη, να υπάρξει ξανά ένας διχασμός, για ένα θέμα το οποίο είχε λυθεί και τακτοποιηθεί και η πόλη το είχε αποδεχθεί». Συμπλήρωσε δε πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ακολουθηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί απόσπασης και επανατοποθέτησης τους το Μετρό φαίνεται ότι θα καθυστερήσει τουλάχιστον για άλλα τέσσερα χρόνια».

«Η απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων είναι και τεχνικά έωλο, διότι δεν υπάρχουν μελέτες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την στάση των τοπικών φορέων ο κ. Δουίτσης σημείωσε ότι η καθυστέρηση που θα υπάρξει στο Μετρό μετά την παραπάνω απόφαση «αναγκάζει σήμερα τον κ. περιφερειάρχη να έρθει σε ρόλο μασέρ να ασκήσει μασάζ στους παραγωγικούς φορείς, γιατί γνωρίζετε ότι οι καταστηματάρχες της Εγνατίας αλλά και άλλων περιοχών δεινοπαθούν για χρόνια».

«Όλος ο κόσμος έβλεπε ότι από το 2016 υπήρχε μια φοβερή επιτάχυνση της πορείας των έργων του Μετρό» δήλωσε στη συνέχεια ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης συμπληρώνοντας ότι «η καθυστέρηση του έργου θα εγείρει αξιώσεις από τον εργολάβο».

Σε σχέση με τον ΟΑΣΘ ο κ. Δουίτσης εκτίμησε πως «εφόσον δεν ανακοινώνουν το σχέδιο τους για τον ΟΑΣΘ το πιθανότερο είναι ότι δεν έχουν σχέδιο» και «γι’ αυτό το λόγο παραπέμπει ο ένας στον άλλο», ενώ για τα υπόλοιπα έργα στην πόλη της Θεσσαλονίκης διαπίστωσε ότι επιχειρείται η «ακύρωση μιας πορείας που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πόλη της Θεσσαλονίκης. Φαίνεται να ακυρώνεται ο ρόλος της ως βασικού πυλώνα μιας ευρύτερης περιοχής».

«Δεν έχει εξαγγελθεί κανένα έργο πνοής, φαίνεται να υπάρχει μια επιστροφή στην μιζέρια και στην κακομοιριά του παρελθόντος για την πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών και την στάση της κυβέρνησης ο κ. Δουίτσης υπενθύμισε ότι «προεκλογικά λέγανε ότι θα προσπαθήσουν να την καταργήσουν».

«Η στάση της ΝΔ σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει περάσει από διάφορα σκαμπανεβάσματα και πάντα καθορίζονταν από το μικροκομματικό και μικροπολιτικό συμφέρον. Χαϊδέψανε αυτιά μισαλλόδοξων και ακραίων και όταν έγιναν κυβέρνηση ανακάλυψαν ότι η Συμφωνία είναι επωφελής και ότι αν τηρηθεί τελικά θα είναι προς όφελος της χώρας» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Δουίτσης.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο