ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Δ. Καλαματιανός: Θέλουν να κλείσουν «μαύρες τρύπες» της ιδιωτικής επικουρικής με το ΑΚΑΓΕ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Καλαματιανός: Θέλουν να κλείσουν «μαύρες τρύπες» της ιδιωτικής επικουρικής με το ΑΚΑΓΕ

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης στο διηνεκές για να καλύπτει την "μαύρες τρύπες" της σχεδιαζόμενης ιδιωτικής επικουρικής ασφάλιση το ΑΚΑΓΕ, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Μετά τις εξαγγελίες για μείωση ασφαλιστικών εισφορών από τον Κ. Μητσοτάκη, «περιμένουμε την εξειδίκευσή της», είπε ο κ. Καλαματιανός, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν τον ακούσαμε να καταγγέλλει τον "νόμο Κατρούγκαλου" που εξασφάλισε την βιωσιμότητα των Ταμείων, όπως έκανε η ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση», ενώ «δεν εξήγησε πώς θα εξισορροπήσει το σύστημα, από πού θα εισρεύσουν εισφορές ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η καταβολή συντάξεων και παροχών», πέραν της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης του συστήματος επικουρικής ασφάλισης. Παρόλο τον τεχνοκρατικό χαρακτήρα που θέλει να προβάλει η νέα κυβέρνηση, «οι κινήσεις της δεν είναι εμπεριστατωμένες και κοστολογημένες», όπως τόνισε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κ.κ. Μητσοτάκη, Βρούτση και Μηταράκη για εμπλοκή του ΑΚΑΓΕ στην ικανότητα του συστήματος επικουρικής ασφάλισης να απονέμει κανονικά όσα προβλέπονται για τους ήδη δικαιούχους, κατά την σχεδιαζόμενη μετάβαση στην εμπλοκή των ιδιωτικών ασφαλιστικών, ο ίδιος τόνισε ότι «το ΑΚΑΓΕ είναι λογαριασμός για την αλληλεγγύη των γενεών, με συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους ... μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσωρινά για να καλύψει κάποια προβλήματα ... αλλά σε καμία περίπτωση να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης στο διηνεκές για να καλύπτει την "μαύρες τρύπες" του συστήματος».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο