ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ

Την διοίκηση, τους εργαζόμενους αλλά και πλήθος περιπτέρων της 84ης ΔΕΘ επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του το πρωί του Σαββάτου λίγο πριν την κεντρική ομιλία που είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.


Στη συνάντηση που είχε με την διοίκηση της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα «μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό γεγονός το οποίο επισκέπτεται για δωδέκατη φορά». Σημείωσε πως έχει ζήσει όλες τις διακυμάνσεις της έκθεσης προ της κρίσης αλλά και την προσπάθεια ανασυγκρότησης της. «Βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι ως κυβέρνηση να στηρίξουμε τις προσπάθειές σας. Η έκθεση κατάφερε πλέον να ξαναπάρει τη θέση που της αξίζει στην καρδιά των Θεσσαλονικέων, αλλά κυρίως στον εμπορικό κόσμο» πρόσθεσε.

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη «ο γηρασμένος θεσμός των 84 χρόνων αλλά με εφηβική δυναμική, να τα πάει ακόμη καλύτερα και για την πόλη, αλλά και για να συμβάλλει περισσότερο στην ελληνική οικονομία». Χαρακτήρισε τον στόχο της ανάπλασης της ΔΕΘ ένα εφικτό σχέδιο εκφράζοντας την ελπίδα του ότι στα 100 χρόνια η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το εκθεσιακό κέντρο που της αξίζει.

Εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo ο Τ. Τζήκας ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξη που έχει δείξει στην έκθεση όσον αφορά το θέμα της ανάπλασης. «Η ανάπλαση είναι το μεγαλύτερο έργο της πόλης μετά την μεταπολίτευση. Η 84η ΔΕΘ είναι μια πετυχημένη έκθεση, φέτος το ρεκόρ είναι στις start up: 300 τέτοιες επιχειρήσεις συμμετέχουν, η Ινδία έχει μία πολύ αξιόλογη συμμετοχή, συμμετέχουν όλα τα επιμελητήρια της Ελλάδας και έχει επιτευχθεί η σύνδεση επιχειρηματικότητας με την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό». Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ σημείωσαν ότι η ανάπλαση αποτελεί κοινό όραμα με την διοίκηση ζητώντας τη στήριξη του κ. Τσίπρα.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας περιηγήθηκε σε περίπτερα της ΔΕΘ μεταξύ άλλων στα περίπτερα του Ηρακλή, του Άρη και του ΠΑΟΚ, στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και της ΕΡΤ3. Ενημερώθηκε για την δραστηριότητα επιχειρήσεων που ασχολούνται με την φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη στο περίπτερο της Salonica Cannabis Expo ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να ακούσει τα αιτήματα συλλόγων ασθενών για τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης υπενθυμίζοντας ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προωθήσει σχετικό νομοσχέδιο. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το σταντ των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων αλλά και το περίπτερο της «Παπαστράτος» όπου ενημερώθηκε για το καπνικό προϊόν, IQOS. Διεξοδικές συζητήσεις έκανε με εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού και πρυτάνεις των πανεπιστημίων ιδρυμάτων (ΑΠΘ, Μακεδονίας και Δημοκρίτειο) όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με φοιτητές σχετικά με καινοτόμες ιδέες, προγράμματα και project που υλοποιούν. Ακολούθως επισκέφθηκε το περίπτερο της ψηφιακής τεχνολογίας όπου έπαιξε online σκάκι και έμαθε πώς κατασκευάζεται μία ποντιακή λύρα με τεχνολογία 3D.

Με παραδοσιακή μουσική και χόρους υποδέχτηκαν τον Αλ. Τσίπρα στο περίπτερο της Ινδίας -η τιμώμενη χώρα της 84ης ΔΕΘ -όπου του έβαψαν στο πρόσωπο ένα ινδουιστικό bindi.

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΟΛΘ. Ο πρόεδρος του οργανισμού Σωτήρης Θεοφάνης του δώρισε ένα έργο του εικαστικού Μανώλη Χάρου για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο