ΕΡΓΑΣΙΑ | Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Σε απεργία προσανατολίζεται το ΕΚΘ για το πολυνομοσχέδιο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σε απεργία προσανατολίζεται το ΕΚΘ για το πολυνομοσχέδιο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη, με εισήγηση να συμμετάσχει στην απεργία την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.


Ο κ. Τσαραμπουλίδης άσκησε κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης σε σχέση με τα εργασιακά σημειώνοντας πως «καταργούνε βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων σε σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις και την διαιτησία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το αίτημα της κατάργησης της αιτιολόγησης απόλυσης ήταν αίτημα των εργοδοτών και ουσιαστικά ο υπουργός τους έκλεισε το μάτι».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΕΚΘ δήλωσε πως «η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους εργοδότες, κάνει ουσιαστικά ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν από αυτήν και αγνοεί τελείως με διάφορα προσχήματα τα αιτήματα των εργαζομένων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για να λύσουμε το πραγματικό ζήτημα της ανάπτυξης της οικονομίας και να παρθούν μέτρα».

Κληθείς να σχολιάσει την δημόσια συζήτηση για το αν πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί για να υπάρξει ανάπτυξη ή το αντίστροφο ο κ. Τσαραμπουλίδης δήλωσε πως «οι μισθοί θα πρέπει να αυξηθούν για να υπάρξει ανάπτυξη γιατί η οικονομία μας είναι εσωστρεφής και δεν στηρίζεται στις εξαγωγές». Σημείωσε μάλιστα ότι οι χώρες που αναπτύσσονται οικονομικά είναι αυτές που έχουν υψηλούς και πολύ υψηλούς μισθούς, και όχι το αντίθετο.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο