ΕΡΓΑΣΙΑ | Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019

Με... Σταθερές Συγκοινωνίες έρχεται η ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Με... Σταθερές Συγκοινωνίες έρχεται η ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων

Οι εργαζόμενοι στα μαζικά μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς υπέγραψαν συλλλογική σύμβαση, αυτή πήγε στο υπουργείο και την Εργάνη, αλλά η ΣΤΑΣΥ δεν την υλοποιεί, ετοιμάζονται «αγωγές με ονοματεπώνυμο» είπε ο πρόεδρος των εργαζόμενων του Μετρό Σπύρος Ρεβύθης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Ο κ. Ρεβύθης τόνισε για τους λόγους των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την συλλογική σύμβαση των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερών συγκοινωνιών, καθώς παρότι υπεγράφη αρχές Ιουνίου και έχει πάει στο υπουργείο Εργασίας, δεν υλοποιείται από την διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ).

Με το καινούργιο πολυνομοσχέδιο, οι συμβάσεις έχουν τεράστιο πρόβλημα, γιατί στην πράξη όταν ο εργοδότης δεν έχει κέρδη, θα μπορεί να κατεβάζει τον μισθό, αφορά και τον αμιγώς ιδιωτικό τομέα και εμάς ως Σταθερές Συγκοινωνίες, υπογράμμισε. «Όταν μαγειρευτούν τα νούμερα του εκάστοτε εργοδότη και δεν φαίνονται θετικά, θα μπορεί να μειώνει αυτόματα και μονομερώς τους μισθούς».

Τόνισε εξάλλου ότι εκτός των συνδικαλιστικών δράσεων, οι εργαζόμενοι θα κινηθούν και νομικά κατά παντός υπευθύνου. «Οι αγωγές θα έχουν ονοματεπώνυμο» όπως είπε χαρακτηριστικά.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο